Geverfde muur 'bij' werken

Maistro_44

  • #1
Mijn muren zijn pas allemaal geverfd (paar weken terug). Helaas is er op sommige plekken tijdens de verhuizing wat tegen aan gekomen.

Kan ik de plekken nu nog bijwerken met dezelfde latex, of blijf je dit altijd zien? Ik heb geen zin om de hele muur te doen (dat is ook overbodig).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kun je prima doen, maar zorg ervoor dat je het tamponerend doet, dwz je kwast(tje) op en neer doen, niet strijken dus. Tenminste als je over stukken gaat die gerold zijn.

En het kan handig zijn de directe omgeving ook te raken, maar wat minder vol, dus met een kwast waar de meeste verf al uit is. Dus naar buiten toe steeds dunner. Daarmee zorg je ervoor dat de overgang tussen oud en nieuw minder zichtbaar is.

Bij witte latex (in ruimtes waar niet gerookt wordt) kun je dat vaak jaren later nog zo doen is mijn ervaring.

Gewoon even uitproberen op een plek die wat minder zichtbaar is en eerst goed laten drogen voor je beslissing neemt om de rest ook zo te doen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Er zijn ( helaas ) slechts enkele muurverven die geen "bijwerk" verschillen geven. Het zit hem ook meestal in de beschadiging die is opgetreden. Dat is al snel een kras of buts.
Het meest succesvol is het bijwerken van een heilige dag, ofwel een plek die niet geheel goed geraakt is. Hierbij geldt: een matte verf maskeert de beschadiging of heilige dag beter dan een satin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu