Pleisteren / stuccen / egaliseren geverfde betonnen muur

Sprotilo

 • #1
Situatie: ik heb een betonnen muur met kleine gaatjes. Daar is door de huidige bewoners al eens een keer overheen geschilderd. Nu wil ik deze muur zelf mbv bijv. een 'fix&finish' egaliseren. En dus om de gaatjes te dichten.

Mijn vraag is nu: MOet ik de muur eerst voorstrijken met bijvoorbeeld een stuc-primer? Of kan ik direct het fix&finish erop aanbrengen? Wanneer moet je überhaupt voorstrijken?

Alvast dank voor de reacties!
Martijn

PS Ik weet dat fix & finish van een merk is en dat daar geen mening over gegeven mag worden, maar wist niet hoe ik het anders moest aanduiden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Nee. Als de muur al eens is overgeschilderd dan kunt u direct met genoemd product hieroverheen.

  Voorstrijken doet u op onbehandelde wanden. Wilt u weten of voorstrijken nodig is dan kunt u de plantenspuittest doen: loopt het opgespoten water direct van de ondergrond dan is voorstrijken niet nodig. Is het water na enige minuten door de ondergrond opgenomen dan dient u voor te strijken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  8
  9

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu