Muurverf op muur met geverfde baan

HenkMarjan

  • #1
Onze (glad) gestucte muur heb ik vanmorgen voorzien van muurverf. (Flexa, strak op de muur, aangebracht met een vachtroller)
Echter de muur is niet egaal / overal even goed dekkend geworden...

Op de muur, (waarvan we eerst het behang en de plinten hebben verwijderd), zijn er plekken waar de muurverf niet hecht; hoogst waarschijnlijk zit hier nog oude verf/lak op de muur (o.a. boven de oude / verwijderde plint) en op sommige andere plaatsen op de muur.

Ik wil de muur nog een keer 'rollen' / voorzien van verf, in de hoop dat de vlekken weg gaan.

Kan iemand mij aangeven of het verstandig / nodig is om de 'kale' plekken eerst nog te voorzien van voorstrijk? Of zou het nu, voor de tweede keer wel goed moeten gaan?

Alvast bedankt voor een reactie.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Vanuit hier kunnen we niet vaststellen of die onthechting / vlekken het gevolg zijn van muurverf aangebracht over lakverf. Als dit wel zo is, moet die lakverf eerst geruwd ( geschuurd ) worden zodat een matte ondergrond ontstaat.
Meestal geeft dit een bont resultaat als er alleen op die plaatsen muurverf wordt aangebracht. Geheel oversauzen is dan raadzaam.
Voorstrijken heeft geen zin op eerder met verf behandelde ondergronden. U kunt proberen de niet hechtende plekken met watergedragen primer voor te behandelen en daarna licht opschuren. Hierover muurverf aanbrengen.
 

HenkMarjan

  • #3
Hallo Kees,

Bedankt voor je reactie.

Duidelijk verhaal.

Ik zal morgen kijken of ik het kan schuren, of dat ik er 'gewoon' overheen schilder. ik wil toch de gehele muur schilderen (het is een muurverf met een metallic tint; is volgens mij niet netjes bij te werken...)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu