Gedeeltelijk donker geverfde muur weer wit verven

JohandeGroot

  • #1
Een behoorlijk deel van een muur is voorzien van een donkerbruin gekleurde muurverf/latex. We willen echter nu de hele muur (kamer is van een dochter geweest, die nu elders woont) weer wit hebben, zonder te zien dat een deel ooit bruin is geweest.

Jaren geleden heb ik ook zoiets gehad en ben direct met wit begonnen (dekt in één keer werd er gezegd) maar bleef ik lagen aanbrengen om uiteindelijk met een witte muur te eindigen; nu wil ik het sneller voor elkaar krijgen.

Iemand vertelde dat ik eerst dat bruine stuk grijs moest verven, dat dekt, om er vervolgens een dekkende witte muurverf overheen te doen. Komt dit bekend voor? Is het, als zoiets werkt, handiger om dan de hele muur eerst met dat grijs te bewerken? Is er een slimmere methode?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die truc met grijs werkt uitsluitend als je alle muren in de ruimte grijs maakt.
door de ondergrond te egaliseren voorkom je kleurverschil.

Als je de overige muren niet doet kan je beter gelijk met wit beginnen
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
De slimste methode is het toepassen van een extreem dekkende muurverf. U bent dan in 1 x ( met als eindlaag een "gewone" muurverf ) klaar. Zo'n "calamiteiten" muurverf kost wel 3x de prijs van een standaard muurverf, maar heeft een extreem dekkend vermogen door toepassing van veel pigment. kijk maar even in uw Pb.

Zoals u zelf hebt ondervonden is het schilderen met goedkope producten geen optie, of u moet veel tijd en geduld hebben.
 

JohandeGroot

  • #4
Ik heb Flexa-muurverf genomen en het valt mee na één keer het bruine deel schilderen; ik heb vervolgens een stukje dat ik het eerst had geverfd (was al droog, ik moest de rest van de kamer ook wit schilderen) weer wit geverfd en vooral de overgang van het witte deel naar het eerst donkerbruine deel en voor de kenner is nog wel een beetje zichtbaar (maar dan moet je het weten of zo'n kenner zijn) waar die afscheiding zat.

Ik verf nu eerst het bruine deel voor de tweede keer om erna de hele muur te doen. Ik ben ervan overtuigd dat niemand het verschil meer zal zien.

@ Kees,

Heb een pb gestuurd, dank.
 

Daan-de-Klusser

  • #5
Eerst even goed kijken wat voor ondergrond je hebt. Sommige ondergronden vragen nog wat voorbereiding. Je begint met het doen van de hoekjes en randen met een kwast. Vervolgens de roller er op en dik opzetten en goed uitrollen zodat je een mooie egale muur krijgt. Neem niet al te goedkope latex want dat werkt minder dekkend.
 

De Bob

  • #6
De muur zal nu na ruim 5 jaar wel wit zijn, mag ik hopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu