Gevelbekleding van canexel

MissDIY

  • #1
Onder twee ramen op de bovenverdieping heb ik gevelbekleding. Ik dacht dat het duurzaam kunststof was, maar ben inmiddels achter het bestaan van canexel en dat je dit niet moet willen te herstellen. De kunststof laag begint op plekken los te laten en daaronder kan ik het hout er al zo uitpeuteren.

Mijn vraag is, moet ik het canexel verwijderen, of zou ik er dunne (volledig) kunststof andere gevelbekleding (rabatdelen) er over kunnen monteren?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

MissDIY

  • #2
Ik heb een tikfout gemaakt... Ik heb een oost moet weg, is verwarrend!

Ik heb nog maar een offerte gehad met een paar proefstukjes, zeer dun kunststof, en zou misschien wat kunnen zijn als dat canexel kan blijven zitten? Het is nog in het begin van op verf lijkend afbladderende fase en een aantal stukjes waar je hout kan gaan zitten peuteren.
Maar toch. Ik moet hier niet binnen een maand iets mee, maar wil kostentechnisch gaan kijken hoe ik dit het best kan gaan vervangen. En of ik het zelf kan doen. Ik heb besloten niet het spul zienderogen te laten wegrotten. Tenzij er zeer goede argumenten zijn om het wel te doen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Die platen weghalen en dan keralit oid plaatsen?
 
  • Like
Waarderingen: MissDIY

MissDIY

  • #4
Dankjewel voor je reactie. Ik ben bang dat het daar op neer komt. Lastig om onder het venster hele dunne kunststof aan te brengen en dan erbij, ze zijn zo dun, twijfel aan de kwaliteit, laat staan paar jaar hittegolf en vrieskou er overheen.

Wat voor isolatie breng ik onder de keralit aan?

Qua kosten, is hout heel veel goedkoper? Naast het feit dat het weer extra onderhoud meebrengt en of het wel net zo goed isoleert?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
Keralit is idd niet goedkoop maar je hoeft er nooit weer achteraan, met hout plaatmateriaal is er veel meer onderhoud nodig en de montage vraagt veel meer aandacht ivm vocht ook zal dit een x jaren meegaan en dan zal het wederom vervangen moeten worden.
Wat zit er nu kwa isolatie en hoeveel ruimte is er om te isoleren kijk anders voor de iso eens naar pir, geringe diktes en toch een bohoorlijke rd waarde
 

MissDIY

  • #6
Hoeveel rekening moet ik houden met ruimte aan de zijkanten en onderkant voor ventilatie met Keralit? Nu heb ik of 3-4 mm of 5-7 mm aan de zijkanten vrij en onder ca 12 cm.

Als hout al lastig is met monteren en vocht, en bijkomend onderhoud dat op den duur ook weer op is, is dan eigenlijk geen optie...

Ik heb werkelijk waar geen idee of er isolatie onder dat canexel zit. Kan er heel lastig langs kijken en vanaf de onderkant kan ik ook niets zien. En ik dacht nu hangt het nog, is nog beginnend in verval, ik moet het nu niet erger maken dan het al is.
 

MissDIY

  • #7
Trouwens heel erg bedankt voor je advies en tips, ik ga ook zeker kijken naar pir.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu