Gevelbekleding op kalkzandsteenblokken.

ABoo

  • #1
Ik heb vorig jaar een betonplaat (3,3x5,5m)gemaakt in mijn tuin voor een schuur. Ik was van plan een houtskelet schuurtje te bouwen, Nu vroeg ik me af of ik de muren ook van kalkzandsteenblokken kan lijmen. Om vervolgens regelwerk direct op het kalkzand lijmen of schroeven om daarna af te werken met een houten gevelbekleding. Is dat een heel vreemd idee?
 

Hharbers

  • #2
als het kan ventileren achter je bekleding moet dit kunnen.
google maar op gevelbkleding regelwerk. genoeg over te vinden

Je zou kunne overwegen om de onderste 30cm (de plint) eventueel op te metselen zodat je gevelbekleding geen natte voeten krijgt door opspattend water.

Je kunt schuurtj eventueel ook nog isoleren door isolatie tegen kalkzandsteen maken en daar dampopen folie op te zetten en daar regelwerk op met de gevelbekleding
 

ABoo

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Het schuurtje zal niet structureel worden verwarmd. Naar mijn idee draagt de kalkzandsteen wel bij aan een constantere temperatuur tussen dag en nacht omdat het (samen met de betonvloer) heel veel massa is die warmte of kou vast houdt. Door de constantere temperatuur zou je minder problemen met condens hebben binnen lijkt me.
 

ABoo

  • #4
Zou in plaats van kalkzandsteen cellenbetonblokken (Ytong) ook een optie zijn? Er staat bij de productinformatie dat het vanaf 10 dikte dragen kan worden toegepast. Achter de gevelbekleding blijft het ook relatief droog, maar er zou nog een folie geplaatst kunnen worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
ABoo schreef:
Naar mijn idee draagt de kalkzandsteen wel bij aan een constantere temperatuur tussen dag en nacht omdat het (samen met de betonvloer) heel veel massa is die warmte of kou vast houdt. Door de constantere temperatuur zou je minder problemen met condens hebben binnen lijkt me.
Foute aanname. Door de vertraging zal in de ochtend de omgeving eerder opwarmen dan de kalkzandsteen. Dat wordt dus het koudste oppervlak, en dus krijg je condensatie. Dat is op zich niet erg, mits je maar voldoende ventileert.
 

ABoo

  • #6
Maar die condens krijg je aan de buitenkant neem ik aan, die is tenminste koud 's ochtends en daar heb je het temperatuurverschil. Binnen zal de temperatuur relatief constant zijn (kleinere schommelingen dan).
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Isoleren heeft alleen zin als je gaat verwarmen. In een klein gebouw dat niet verwarmd wordt, wordt het binnen vrijwel net zo koud als buiten. Alleen in een hele massieve constructie of een kelder o.i.d. is dat anders. Daarnaast is ventileren van belang.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu