Gevelbekleding hout vervangen door kunststof

Es86

  • #1
De bovenkant van onze woning is voor een groot deel bekleed met plaatsmateriaal van hout. De woningen zijn nu zo'n 22 jaar oud en de eerste platen zijn toe aan vervanging. Vooral tussen de naden in begint het hout nu op te wellen en een deel is verrot en moet vervangen worden.

Dit is voor ons het moment om te onderzoeken wat we gaan doen. De platen die verrot zijn vervangen door nieuwe houten platen of vervangen door kunstof.

Nu ken ik zelf alleen trespa als kunstof wat hiervoor gebruikt wordt maar er zijn vast veel meer mogelijkheden en oplossingen in de markt.

Vandaar dat ik me wend tot dit forum voor advies hierin. Welke materialen zijn er op de markt en wat kan ik het beste hiervoor gebruiken.

Ik ben opzoek geweest naar wat voor soort bedrijf ik hiervoor moet benaderen. Hier kwam ik zo 1,2,3, via Google niet uit. Zijn hier speciale bedrijven voor of dit veeal werk wat voor een timmerman wordt gedaan?

Hebben jullie tips aandachtpunten waar ik om moet denken? Ik probeer een plan te maken waar hopelijk meerdere bewoners aan mee willen doen.

Heeft iemand ook een idee wat de kosten zullen zijn om dit te vervangen?

Ik heb nog een paar foto's geplaatst van de situatie.

 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Een goed timmerman weet wat voor materialen die moet gebruiken. Die besteld dit weer via een groothandel. Je kunt natuurlijk ook zelf naar bouwgroothandel gaan. Dan bedoel ik geen DHZ zaken natuurlijk. Deze kunnen advies geven en hebben folders wat er via hun verkrijgbaar is. Er is te kust en te keur te verkrijgen in kunststof buitengevelland. En beplaating in de gangbare RAL kleuren verkrijgbaar.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Kan ook evt. van zink.

Misschien combineren met de buren? Dan krijg je vast een aardige korting.
 

Es86

  • #4
Het was inderdaad het idee te oriënteren en voor te leggen aan de andere bewoners of die mee willen doen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Vraag me af zou watervast plaatmateriaal het niet langer volhouden dan 22 jaar. Wie ervaring. De meeste kunststoffen worden vuil en krijgen alg. Dan moet je er ook bij kunnen komen. Zoals al is voorgesteld zink, gaat zoals ze zeggen levenslang mee. Geen vuil en onderhoud.
Er zal wel zink in het ontwerp hebben gestaan. Bezuinigd door de ??? Wat ben ik weer lelijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu