Gestuukte muren verven

Tamyklus

  • #1
Hallo,

Ik zoek eigenlijk tips en meningen voordat ik het verknal.....

Het is eindelijk zover, muren/ plafonds netjes gestuukt en ik wil vandaag beginnen met latexen 250m2.

Moet ik een vachtroller of gewone roller gebruiken? Onze stucadoor gaf aan eerst met verdunde latex de eerste laag aan te brengen (niet schrikken van de strepen :shock: ) en dan de tweede onverdunde laag. Is dit wel waar of kan ik het beter anders aanpakken?

Alle tips welkom!!

Alsvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Zoek eens op "latex" AND "roller".

Dat advies van verdunde latex en de definitieve laag zou ik wel overnemen. En uiteraard kwaliteitslatex gebruiken
 

Maurice383

  • #3
Ipv van een verdunde latex zou ik voorstrijken, die producten zijn er immers niet voor niks.
 

Fiesiekus

  • #4
Vooral om omzet te maken.
 

Rubbol

  • #5
Als ik je een tip mag geven neem de eerste laag een verdunde latex en geen voorstrijk, met voorstrijk moet je echt weten wat je doet want breng je iets teveel aan heb je de zeik al dan krijg je glanzende plekken geen en die blijf je zien bij het aanbrengen van je eindlaag geen indringing meer dus slechtere hechting.

voorstrijken doe je meer bij extreem zuigende ondergronden poederende ondergronden en in het laatste geval is het een combinatiemiddel van impregneer en fixeer

maar voorbehandelen met ongeveer 10% verdunde latex is veel eenvoudiger en sneller dan voorstrijk fixeer of impregneer

voor glad stucwerk zou ik een niet al te grove vachtroller nemen want hoe meer vacht hoe meer structuur je achterlaat


groetjes martin
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Volgt u het advies van de stucadoor op. Deze heeft praktijkervaring en er geen baat bij om u verkeerde adviezen te geven.

Het doel van voorstrijken met een voorstijkmiddel is hier al beschreven.

Wat wel van belang is dat u een volledig matte muurverf gebruikt van een goede kwalieit. Deze kunt u aanlengen met een middel dat de verwerkbaarheid verlengt, dus de kans op aanzetten dubbel vermindert, mede omdat een extreem matte muurverf zeer geschikt is om aanzeten tgv strijklicht tegen te gaan.

Dit middel kunt u o.a. verkrijgen bij de vakhandel, die het ook met alle plezier door de verf zullen mengen als u het daar betrekt.

De 1e laag zal de ongelijkmatige zuiging moeten opheffen waardoor er dus strepen kunnen ontstaan. De tweede definitieve toplaag onverdund aanbrengen met een 25 cm vachtroller roller op stok.

Om structuur van de vachtroller tegen te gaan dient u na te rollen- en dus niet vegen- met een breede kortharige roller die u regelmatig moet "uitkammen", ofwel op een metalen afstrijkrooster moet droogrollen.

Werk bovenal vlot door en nat-in-nat om aanzetten te voorkomen. Daarom is het werken met een roller op stok te verkiezen boven steeds trapje op trapje af en houdt u overzicht op uw werk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu