Gestucte muren, stootvast afwerken

Hansjelinkerhandje

  • #1
Onze nieuwgeplaatste hal is voorzien van prefab, volle merknaam verwijderd systeemmuren met daarop gipsplaten. Deze gipsplaten zijn aan de halzijde mooi strak gestuct. Wij willen het graag zo strak mogelijk houden dus was ik van plan een goede latex verf erop te rollen (na voorstrijk erop te hebben gedaan) maar ik vraag mij af of dit wel stoot- en krasvast wordt. Omdat het een hal betreft (met uitgetrapte schoenen, kinderwagen, etc.) moet het wel tegen een stootje kunnen.
Is spack of spachtel een betere variant?
 

Fiesiekus

  • #2
Als de stuclaag van gips is, zal ie snel butsen kunnen krijgen; latex helpt daar niet tegen. Spack is wel behoorlijk sterk maar raakt snel vol met vegen bij dit gebruik. Ik denk dat je beter trespa kan plaatsen.
 

Hansjelinkerhandje

  • #3
En de trespa dan als lambrisering gebruiken, bedoel je?
 

Fiesiekus

  • #4
Fraai is anders, maar wel beresterk en makkelijk schoon te maken.

Ik heb spac bij de achterdeur; toen ik eens met vieze handen van 't wieden, even ertegen leunde, kon je precies m'n handafdruk zien. Die afdruk staat er nu nog :lol: .
 

Hansjelinkerhandje

  • #5
Geen idee of de stuclaag trouwens van gips is. Is niet alle stuc op gipsbasis?
Maar goed. Een lambrisering is niet eens een slecht idee, past ook wel bij het huis. Ik zal eens kijken naar die kant en klare lambriseringssytemen die bij de bouwmarkten te koop zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu