Lelijk gestucte binnenmuren

BezigBijtje54

  • #1
Wij hebben een aantal binnenmuren met lelijk stucwerk. Het is totaal niet glad en bevat veel aanzet richels. Hoe zouden jullie dat aanpakken? Hoe kan het zo goedkoop mogelijk acceptabel worden gecamoufleerd? Behoort glasvezelbehang tot de mogelijkheid? Of moet er echt overheen gestuct worden en is een vereiste voor glasvezelbehang een gladde ondergrond?
Stel dat er gestuct moet worden, wat is ongeveer een gangbaar bedrag per vierkante meter voor pleisterwerk of voor sierpleisterwerk?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bij glasvlies zal de ondergrond wel vlak moeten zijn, een glooiing is niet erg maar ribbels zie je zeker.

Als de ribbels niet te gek zijn kan je dmv een wandschuurmachine de wand glad maken.
Is het een Grand Canyon dan zal er een laag overheen moeten, prijzen daarvoor worden niet gegeven via Klusidee.
 

BezigBijtje54

  • #3
Dank voor de reactie, dus richels schuren en gaten vullen met gips of zo? En zo ja, wat voor gips? (Hier spreekt een leek, dat moge duidelijk zijn ;-) ).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De ribbels weg schuren met een schuurblok of een stuk schuurpapier op een plankje.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Ik heb gewoon een balkje genomen die precies de breedte had van schuurpapier.
Balkje was ongeveer 50 cm lang met als voordeel dat je geen deuken in de muur schuurt en dat je die beter vast kunt houden dan een plankje oid. met schuurpapier.
Op dat balkje het schuurpapier (korrel 80) met wat asfaltnagels vastgezet en dan schuren maar.
Door de lengte van het balkje zie je snel waar een deuk of een bobbel in de muur zit zodat je die glad kunt schuren of juist op kunt vullen.
Nadeel is dat je wel spierballen moet hebben om voldoende druk op het schuurpapier te zetten om ook nog een beetje snel te kunnen werken en het geeft flink wat stof.
Voor het opvullen heb ik een breed spacmes gebruikt waarmee je meteen weer een breed vlak bewerkt en de kans op een vlakke muur een stuk groter wordt.
Opvullen heb ik gewoon met roodband gedaan, de muur eerst nat maken en dan aanbrengen zodat het niet te snel opdroogt als je een heel dun laagje opbrengt.
 

BezigBijtje54

  • #6
@ Gerrit B. Dank voor de heldere uitleg. Dat balkje is idd een handige tip, maar de spierkracht waarover je het hebt ontbreekt mij (als vrouw van 63) helaas. Misschien dat ik me beperk tot een kleiner balkje en pik er toch weer van op dat ik een balkje kan gebruiken om de gaten of uithollingen te vinden. Aan de korrelgrootte en de uitleg over het opvullen had ik zo wie zo al veel. Kan ik weer mee voort.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als je gladde wanden wilt en je gaat uiteindelijk niet met behang over de muren, hou er dan wel rekening mee dat bij schuren er weer een afwerklaagje overheen moet.

Bij schuren schuur je door de afwerklaag van het gips heen en dan krijg je een andere structuur dan de niet geschuurde plekken. Ga je nadien de muren sauzen dan zie je dat geheid.

Als de oneffenheden niet te groot/diep zijn kan je er ook overheen gaan met een pleisterlaag, dan kan je gelijk uit de emmer opbrengen, dan hoef je geen gips aan te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu