Ongestucte muren schilderen

Zara232

  • #1
Beste allen,

Wij hebben een jaren '30 klushuis gekocht en plannen een grootse verbouwing over een klein jaar vanwege drukte in de aannemerij en onze kleine die op komst is. We willen de woning voor nu bewoonbaar maken door o.a. al het behang eraf te halen en muren te schilderen. Na de grote verbouwing eind 2022 worden de muren door een professional gestuct, dus voor nu hebben we een tijdelijke oplossing nodig. Helaas zijn een aantal muren er slecht aan toe (gaten/niet egaal) en zijn ze kaal (geen stuclaag). Zie foto hieronder, helaas geen gedetailleerde foto.

Iemand raadde ons aan om de slechte, niet egale muren met structuurverf te behandelen en de muren in betere staat met voorstrijk & muurverf.
Graag hoor ik of jullie het hier mee eens zijn en evt. andere tips hebben. Nogmaals, de muren hoeven niet perfect eruit te zien omdat het om een tijdelijke oplossing gaat voor 9 à 10 mnd.
Heel veel dank voor het meedenken!

20220212_120749.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Gewoon over het behang schilderen? als dat nog mogelijk is en anders de gaten een beetje repareren
En en over de grote gaten een poster, je gaat toch verbouwen
 

Zara232

  • #3
Dank voor je reactie Sander. Behang is er inmiddels grotendeels af
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Eerst de ergste oneffenheden wegwerken/opvullen.
Muren schuren met een vlakschuurmachine of excentrische schuurmachine
Neem vervolgens muurverf met een grove structuur/korrel oid. met bijbehorende roller dan vallen de oneffenheden ook minder op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Muurverf kan ervoor zorgen dat het stucwerk straks niet goed hecht...
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Dat is het geval als je latex gaat gebruiken, maar daar bestaat weer voorstrijk voor zodat het stucwerk wel blijft zitten. (moet de verf uiteraard wel goed vastzitten.
Alternatief is behang gebruiken, plak er vliesbehang op en ga dat schilderen.
Het vliesbehang zorgt ervoor dat oneffenheden worden weggewerkt (minder opvallen) en mogelijk hoef je dan geheel geen stucwerk aan te brengen omdat het er zo al netjes uitziet.
Wil je toch stucwerk aanbrengen dan trek je het vliesbehang er meestal eenvoudig weer af zonder stoomapparaat of wat dan ook nodig te hebben, simpel een hoekje loswerken en het geheel er aftrekken.
 

Zara232

  • #7
20220219_163200.jpg
 

Zara232

  • #8
Beste allen, dank voor jullie reactie. Inmiddels dachten we de muren verfklaar te hebben, maar bij gebruik van een roller (met muurverf) komt een oude verflaag die er nog deels onder zit los (zie foto). Met een kwast gaat het iets beter.
Hebben jullie tips hoe we de muren op een redelijke manier geschilderd krijgen? Zou structuurverf beter werken?

Hoor het graag. De moed zakt ons in de schoenen..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu