Gestapeld kozijn deels vervangen?

Alex green

 • #1
Hallo,
Wij hebben een jaren 60 woning met aan de achtergevel een doorlopend kozijn op begane grond en verdieping. Nu zit er beneden houtrot, dus willen we het kozijn graag vervangen voor een beter isolerend exemplaar. Op de verdieping is het kozijn nog goed, en omdat we daar nooit stoken is de isolatie daar minder belangrijk.
Is het mogelijk om alleen het onderste deel te vervangen en het bovenste kozijn te laten zitten? De stijlen lijken door te lopen, die zouden we dan moeten doorzagen.

C72A9392-6F78-46D0-9D39-B8C393BB25C8.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Controleer svp eerst of de stijlen echt doorlopen. De kans dat een pui van dit formaat uit 1 stuk is gemaakt is behoorlijk klein.
   

  Reus_lucius

  • #3
  Hallo Alex Green, hoe erg is de houtrot beneden ? Als het niet al te erg is zou je bijvoorbeeld een rot stuk kunnen weghakken/frezen en vervangen door een stuk soortgelijk hout. Van een kozijn met enkel glas kan een timmerman wel aanpassen naar dubbel glas.
  Wat betreft je vraag tuurlijk zou je die kozijnen kunnen doorzagen maar dan zul je de boel eerst goed moeten stuten. Alleen moet je jezelf afvragen wat je voor een kozijn onder gaat zetten kunststof zou kunnen maar wordt moelijk ivm uitzetten een houten kozijn kan maar dat moet je dan wel weer heel goed tegen het bovenste kozijn aan kunnen bevestigen.
   

  Reus_lucius

  • #4
  Walker ik ben het niet met je eens. Bij een vriend van mij in Kerkrade in een soortgelijk huis waren ook de kozijn van onder naar boven 1 stuk. Bij een renovatie een aantal jaar geleden zijn er nieuwe houten kozijnen geplaatst ook in een stuk met dubbel glas.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  Walker zegt toch ook niet dat het nooit voorkomt? Maar dat de kans klein is. 1 Uitzondering bevestigt nog niet de regel :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu