Draagkracht geschakelde dakkapellen

Ribruijn

 • #1
Goedenavond.

In 2009 zijn op mijn woning twee nieuwe dakkapellen (een van 4 en 1 van 5 meter lengte) geplaatst. Beide zijn ter plaatse van de nokbalk aan elkaar geschakeld zodat er 1 groot plat dak is ontstaan. Zie foto 1. Nu overweeg ik om een aantal zonnepanelen op dit dak te plaatsen (4 kan, misschien 5 of 6). Echter: het timmerbedrijf welke de dakkapellen heeft geplaatst is al 5 jaar failliet en bestaat niet meer. Hoe kan ik nu te weten komen wat het dak kan dragen? Wel heb ik de bouwtekeningen nog, zie ook foto 2. De balklaag is 45 x 145, hoh 400 mm. Is dit op basis van beide details ongeveer te bepalen, of helemaal niet?

Dank voor een reactie! 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dit zijn dus eigenlijk geen dakkapellen meer maar een dakopbouw. Is er voor de vergunning ook een constructieberekening gemaakt? Je kan dit aan de gemeente vragen.

  Die balklaag is volgens de balkenschuif precies goed voor de overspanning. Dat betekent dat extra gewicht erbij waarschijnlijk niet kan.

  Er zijn panelen die geen ballast hebben (montage aan dak vast), en panelen die minder ballast nodig hebben. Je kan dit het beste voorleggen aan een constructeur. Of als je een servicegerichte gemeente hebt aan hun.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu