Gerberit valpijpdichtingsring vervangen

SaskiaV

  • #1
Wie kan mij vertellen hoe ik een valpijpdichtingsring moet vervangen. Ik heb namelijk een gerberit stortbak die aan de onderkant, waar de valpijp in gaat, lekt. Nu heb ik al een nieuw setje rubberen ring met een plastic afdichtingsring gekocht (ook gerberit merk, exact dezelfde ringen die erop zaten) maar na deze vervangen te hebben, lekt de stortbak nog steeds, op dezelfde plek. Zou zo fijn zijn als iemand mij kan zeggen waar ik op moet letten ofwel wat ik fout kan hebben gedaan. Misschien bepaalde volgorde van plaatsen vd ringen. De rubberen ring zit goed strak om de pijp, maar lijkt of er wel wat ruimte blijft tussen de rubberen ring en decafdichtingsring. Zou ik hier iets aan kunnen of moeten doen. Zit bij bij andere, dezelfde wc, echter ook wel wat speling tussen. dank alvast voor je hulp. hgr saskia
 

Dimkal

  • #2
Heb je een steekverbinding of schroef? Grote kans dat de pijp iets onder spanning staat ten op zichte van het keramiek waardoor de boel lekt.
 

SaskiaV

  • #3
Aan beide kanten steek verbinding. na lang proberen, rubberen ring op veel verschillende manieren om de buis gedaan leek de lekkkage opgelost…helaas vanochtend ander lek. Nu aan achterkant van het reservoir. Heel vreemd.
 

Han3

  • #4
Ik weet het ook niet....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu