Genoeg spots en lichtpunten nieuw te bouwen huis?

Christianv

  • #1
Hoi,
Later dit jaar gaan we een huis bouwen in samenwerking met een aannemer en een architect. Nu ben ik aan het puzzelen hoe we de lichtpunten en spots willen plaatsen en heb ik dit voor de woonkamer(en aangrenzende open keuken) uitgewerkt. Maar ik twijfel erg of we genoeg licht zullen heb met de voorgenomen punten. Hebben jullie feedback op mijn plan en wat is jullie advies hierover?

Mijn plan is als volgt:

maatvoering-plafond_woonkamer.png


De zijkant en onderkant waar de spots voorzitten(behalve het grijze blok) is volledig glas. De overige kanten behalve helemaal bovenaan is muur en deur. Het plafond zal een breedplaatvloer zijn en de punten zijn dan ook niet eenvoudig meer aan te passen achteraf
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het ligt er ook een beetje aan, waar je in die discotheek je meubels neer gaat zetten.
 
  • Like
Waarderingen: Bridgewood

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit is een vraag voor je architect. Die hoort gewoon een 3d-model te hebben waar ook licht in gesimuleerd kan worden - en anders kun je dat altijd nog gratis zelf simuleren met iets als Unreal Engine.

Daarnaast hangt het er nogal vanaf wat voor lampen je van plan bent te plaatsen. Je hebt immers spots met smalle en brede straalhoeken, en ook de hanglampen kunnen gefocust licht geven of een wat globalere verlichting.

Mijn gevoel zegt dat de linkerkant van de keuken redelijk donker gaat zijn, en dat je een donkere gang krijgt tussen de eettafel en het keukeneiland.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu