Gemelamineerd bureaublad lakken om slijtage te voorkomen?

Pmeter

  • #1
Ik heb 2 jaar gelden een groot bureau gemaakt. Het is 5 vierkante meter gemelamineerd spaanplaat van 3 cm dik in een beukendesign. Helaas is na 2 jaar een slijtplek te zien waar ik voor mijn werk de hele dag een computermuis gebruik. Ik wil het blad tegen verdere slijtage beschermen. Ik hou niet van een muismat. Daarom hoop ik het blad bijv. te kunnen voorzien van een zeer slijtvaste laklaag. Ik ben benieuwd of zeer slijtvaste lakken bestaan die goed hechten op melamine. Ik zoek een matte afwerking. Ik kan het melamine niet schuren, omdat je dan het beukendesign eraf schuurt.

Een detailfoto van de slijtage. Van een afstand valt het minder op en ik kan het blad 180 graden draaien. Dus het blad is nog mooi genoeg om te blijven gebruiken. Het blad was, door de grote oppervlakte, ook 430 euro. Dus even vervangen doe ik liever niet. Ik wil alleen verdere slijtage voorkomen.
Slijtplek.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt er een PU-lak of vernis overheen doen. Of het dat mooier maakt, laat ik even in het midden. Ook het muisgevoel zal dan anders zijn, dus het hele argument van de muismat komt dan misschien alsnog om de hoek.

Het kan ook lonen om de voetjes van je muis even te vervangen door nieuwe teflon-varianten. Dat zal al minder slijtage veroorzaken.

Wellicht een beetje off-topic, maar 430 euro is naar mijn mening ook wel bizar veel voor die hoeveelheid spaanplaat. Voor iets meer dan de helft koop je dezelfde hoeveelheid massief beuken, waarbij slijtage amper een rol speelt omdat je het opnieuw op kunt schuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu