Geluidsoverlast door laminaat -- help!

EricJ7

  • #1
Beste klussers,

de afgelopen maanden wordt ik helemaal besjogge van de herrie die mijn bovenbuurvrouw produceert.
Ik heb hier diverse topics over isolatie gelezen en het betreft vnl kontaktgeluid. Voetstappen, deuren, wasmachine en de stofzuiger is helemaal oorlog. Toen ik een tijdje terug met haar wou gaan praten hoe dit zo plotseling kan werd er ook nog een jong hondje bijgenomen. het is een hondje van niks maar als hij heen en weer holt lijkt het Cesar Zuiderwijk wel.
Ik heb haar een briefje geschreven met de diverse klachten. reaktie bleef uit dus toen ben ik gaan praten. Er bleek idd een laminaat vloertje te liggen.
Die komt tot halverwege de drempel maar is volgens haar goed geïsoleerd. Laminaat op ca. 3 mm ondergrond, kan dat goed geïsoleerd zijn?
Uiteindelijk de woningbouw ingeschakeld. deze konstateerden een laminaat vloer, en de buurvrouw heeft kleedjes neergelegd waar de hond veel looopt. Dat haalt volgens mij dus bijna niets uit, de dreun is wel doffer. Vooralsnog doet de woningbouw dus niets. Ik ben bang dat ik het met een jurist moet gaan uitzoeken. de woningbouw stelt in haar eigen reglement dat voor het leggen van een harde vloer (daar valt laminaat onder) toestemming vereist is. Ze stellen oa eisen als - moet voldoende geluidsisolerend zijn. Maar hoeveel is voldoende? ook zie ik een minimale reductie van 10db genoemd, kan dat in deze opstelling?
Wellicht kan ik afdwingen dat als ze niets aan deze vloer doen mijn plafond beter geïsoleerd kan worden.

Alle raad en antwoorden op m'n vragen zijn meer dan welkom.

eric

oh ja, als buurvrouw door haar halletje loopt hoor ik de vloer een soort van 'klepperen' doen. Alsof hij niet goed op de planken ligt, wat zou dat kunnen zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wou je zelf de vloer bij de bovenburen vervangen? zo nee dan zit je op het verkeerde forum, dit is een dhz forum en geen juridisch advies forum.
 

EricJ7

  • #3
Hallo headhunter,

ik begrijp jouw reaktie. Ik ga niet de vloer vervangen dus ik zit volgens jou hier niet ok. Maar op dit forum zag ik een hoop expertise op het gebied van geluidisolatie. En die wou ik zo proberen tye bereiken. Ik vraag ook geen juridisch advies maar geluidtechnisch advies.
Dus ik vind het nog wel legitiem maar als er meer zijn die jouw mening delen zal ik het topic verwijderen.

Eric
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het geluid komt van de bovenbuurvrouw, u kunt er zelf niets aan doen qua isolatie dus het is ook geen vraag voor een klussenforum maar meer voor de verhuurder en/of een jurist.
Vandaar dat deze vraag niet verder beantwoordt wordt.

Succes met de oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu