Geluidsisolatie plafonds: dekens of platen?

Arjenm

 • #1
In mijn nieuw huis (eengezinswoning) ben ik bezig om de zachtboard plafonds te vervangen door gipsplaten. De verdiepingsvloeren van mijn huis zijn van hout gemaakt, waar ik zachte vloerbedekking op wil leggen. Om de gehorigheid van mijn huis wat te verminderen (geen last van bovenburen) wil ik de ruimte tussen de vloer en de gipsplaten vullen met glaswol. Het rachelwerk is nog zo goed, dat ik dat liever laat zitten om werk te besparen. Daarom zit ik eraan te denken om twee lagen glaswoldekens van 8 cm dik te gebruiken (balken zijn zo'n 17 cm dik).

Glaswoldekens hebben een lagere dichtheid dan glaswolplaten, maar ik ben bang dat ik de platen niet achter de rachels kan krijgen. Zouden de twee lagen dekens voor geluidsreductie even goed werken als glaswolplaten?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MvanV

  • #2
  Ik denk dat extra dik meer doet dan het verschil tussen rol of plaat
   

  Roman

  • #3
  De dichtheid van de wol is niet relevant voor het geluidsabsorberend vermogen (althans niet significant). Gebruik de reguliere wol. Plaat of rol maakt niet uit. Hoe dikker aangebracht hoe meer "demping" tussen de plafonds.

  (zoals MvanV eigenlijk al in minder woorden aangaf :mrgreen:)

  Indien het je om geluidsisolatie gaat zou ik minimaal 2 lagen(12mm) gips plaatsen. Mits de ragels dit kunnen dragen.

  zie ook Nieuw plafond (nadruk op geluidsisolatie)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu