Geluidsisolatie aanbrengen verlaagd plafond gipsplaten

Marinusvandenende

 • #1
Beste allen,

Ik woon in een portiek en ik heb buren boven en beneden. Ik en mijn vriendin wonen samen in een huurwoning van de woningbouw. De woning is voordat wij erin kwamen gerenoveerd waarbij o.a. het plafond is verlaagd tbv het nieuw aangebrachte leidingwerk. Dit is gedaan door gipsplaten die mbv rachels is vastgemaakt aan de onze muur. De ruimte die hierbij ontstond tussen het betonnen plafond en onze plafond van gipsplaten is niet akoestisch geisoleerd.

Onze bovenburen hebben een kind die sinds hij 1 jaar is rent over de vloer, dingen laat vallen op de vloer en met zijn speelgoed slaat op de vloer.

Wij gaan vroeg slapen want de wekker gaat om 5:15 en onze buurman zijn kind excelleert in het maken van herrie op het plafond; soms tot 23:30.
Omdat in de hele woning het plafond is verlaagd dragen de geluiden door de hele woning en horen we geluiden van de woonkamer ook heel hard in de slaapkamer. Daarnaast resoneren de gipsplaten mee met de geluiden die op de vloer erboven worden gemaakt wat het geheel verergerd.

Wij ervaren hier overlast van en kunnen niet in slaap komen. De buurman moet vanaf 22:00 stil zijn maar dat is een andere discussie.

Ik heb 2 vragen:

- Mag een woningbouwvereniging een plafond verlagen tbv het nieuwe leidingwerk zonder daat akoestische isolatie in aan te brengen?

- Is het mogelijk om in de reeds bestaande constructie van het verlaagde plafond akoestische isolatie aan te brengen en zo ja; hoe dan? Vanzelfsprekend ben ik niet op zoek naar een oplossing waarbij we het complete verlaagde plafond eruit moeten halen.

Dank. Marinus.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  1) ja
  2) cellulose vlokken inblazen zou misschien kunnen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu