Geluidsisolatie enkelsteense muur

Rakker

  • #1
Hoi

ik heb een enkelsteens muur tussen de buren en mij in de bijkeuken nu is het zo zij hebben een hond die zit vaak te blafen nu wil ik de muur isoleren tegen het geluid nu is mijn vraag hoe kan ik dat het beste doen zonder te boren en te schroefen ??

bij voorbaat dank
 

Roman

  • #2
Dag Rakker,

Zonder de boren en te schroefen.. hmm, spijkeren?
Ik neem aan dat je al eens met de buren hierover hebt gesproken, over de geluidsoverlast van de betreffende hond?
Heb je last als je in de bijkeuken zit of in je gehele huis? Waar zit de hond meestal?
 

Rakker

  • #3
Hoi roman

ik heb met de buurman al over die hond gehad maar dan wordt meneer boos want die hond doet niemand kwaad .
Daarom wou ik de muur isoleren want het geblaf gaat door het hele huis was
het maar alleen de bijkeuken dan zat ik er niet mee want daar staat alleen de wasmachine en een bergkast en waarom ik niet wil schroeven of boren
en spijkeren is om die rothond want dan zit die steeds te blaffen want hij zit
elke dag daar in de bijkeuken en ik hoef maar een klien beetje lawaai te maken dan begint hij al te blaffen.
Hij begint zelfs direct al te blaffen als ik mijn computer aan zet terwijl die in de keuken staat ofwel keuken en huiskamer is in een gedeelte zelf boven op zolder hoor je hem .
Daarom wou ik dei tussenmuur isoleren maar ik weet niet of dat helpt en hoe ik dat moet doen want ik wou het zelf maar lijmen maar ik weet niet of dat sterk genoeg is en wat voor isolatie materiaal het beste is.


groet: rakker
 

Roman

  • #4
Als de buurman kwaad wordt en het argument "hij doet niemand kwaad" gebruikt dan heeft hij het niet echt begrepen. Immers, jij (en wellicht andere buren) hebben enorm last van zijn geblaf. Dat is zeerzeker "kwaad doen".

In dit geval ben ik bang dat er weinig te doen is, qua isoleren. Tenzij het bij de buurmanzelf is in bv de bijkeuken alwaar de hond overdag moet zitten.

Anders is er geen beginnen aan, isoleren van de bijkeuken zal geen enkel effect hebben. Helaas. Ik kan je hierbij niet helpen.

Toch nog eens met de buurman praten (hou het uiteraard netjes) en anders millieupolitie erbij halen. Overlast is een kwalijke zaak.
 

Sander02

  • #5
Die man moet met z'n hond naar zo'n honden trainer gaan. Het is zeker ook zo'n hond die maar blijft blaffen als die alleen thuis is. Dat is echt irritant en kan gewoon afgeleerd worden.
 

Rakker

  • #6
Hoi

Is er dan echt niets aan te doen want hij wil niet luisteren.
Misschien is het wel beter dat ik weer ga verhuisen want van stil zijn of niet zoveel lawaai maken hebben ze schijnbaar nog nooit gehoord want ze doen de keukenkasjes met veel lawaai dicht en gooien de buitendeur met zo klap dicht dat het in het hele huis door dreunt zelfs s,nachts hebben ze lawaai dan hebben ze schijnbaar ruzie of zo want ze zitten dan op elkaar om te schelden en de slaapkamers zitten naast elkaar dus dat hoor heel duidelijk ?
Dus denk ik dan het maar beter is om een ander huis te zoeken ???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
U kunt info vragen bij een advocaat wat er aan te doen is, de verhoudingen worden er dan meestal niet beter op, verhuizen is een serieuze optie.
 

Jeronimooo

  • #8
Misschien heb je hier wat aan? Als er met de buren echt niet te praten valt zal het allemaal niet veel helpen ben ik bang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu