Geluidsisolatie enkelsteens tussenmuur

Wide

 • #1
Tussen ons en de buren is een enkelsteens tussenmuur, gemaakt van die grijze betonblokken.

De ruimte waar het om gaat is op de begane grond, met een betonnen vloer direkt op het zand. Het plafond van de ruimte is een houten constructie afgewerkt met gipsplaat. Er is geluidsoverlast in de vorm van contactgeluid en ook gewoon overgebracht geluid.

Hoe kan ik die muur het beste geluids isoleren? Met welke materialen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Bij een enkelsteens muur moet aan beide het contactgeluid aangepakt worden door het contact van de plafonds en de balklagen met de muur te onderbreken, meestal geen eenvoudige klus.

  Hierna de muur, liefst aan beide kanten, bekleden met speciale isolatie tegen geluid, laat u goed voorlichten bij de vakhandel.
  Als laatste een wand plaatsen die vrij staat van de muur, dus alleen contact met de vloer en het plafond.
   

  Raymo

  • #3
  Tegenwoordig is er wel aardig wat geluidsisolerend materiaal beschikbaar voor de doe het zelver. Zo is er Iso-fix, wat bestaat uit piepschuimachtige rachels waarop je gipsplaten kunt bevestigen.

  Stalen of houten rachels/frames om je gipsplaten op te bevestigen werken slecht aangezien ze contact maken met de muur en het geluid doorgeven. Bovendien werkt Iso-fix erg makkelijk want je kan het lijmen, dus je hoeft niet te boren in je muur.
   

  RobdR

  • #4
  Sorry hoor forumleden maar zonder merk te noemen is dit echt nutteloos...

  Kijk eens naar de IVI-regels. Ik heb hier mijn zolder mee geïsoleerd.
  Daaroverheen gipsplaten en ertussen glaswol.

  Rob
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Een merk noemen is bijna nooit nodig, mogelijkheden aandragen en verwijzigingen naar het soort bedrijven dat er verstand van heeft is voldoende, hier kan de vragensteller zelf zien welke materialen er zijn en beoordelen of ze het zelf kunnen uitvoeren, dus twee vliegen in één klap, ook het financiële plaatje is dan duidelijk.
   

  RobdR

  • #6
  Het is niet voor niets een klusforum. Ik geef tips om het zelf te kunnen doen. Een vakman inschakelen is natuulijk veel makkelijker, vaak beter als je er geen verstand van hebt maar vaak ook veel duurder.

  Daarnaast heb ik ook "vakmensen" zien rotzooien met spullen die ik nog niet over de drempel zou willen hebben van mijn huis. Dit met bijbehorend resultaat. Dus ook dan is het fijn om veel informatie vantevoren te hebben zodat je e.e.a. kan herkennen als je het ziet.

  Groet

  Rob
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Beste Rob, deze discussie is al eerder gevoerd, we gaan hier niet verder op in.
  De forumregels zijn er nou eenmaal en degene die mee wil spelen houd zich daaraan of wordt gecorrigeerd door een moderator.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu