Geluidsdicht isoleren binnenmuren

Samallo

 • #1
Wij hebben een ruime jaren 70 woning, die helaas erg gehorig is. We hebben doormiddel van een voorzetwandje allen binnenmuren naar de buren toe geïsoleerd. het geluid is een stuk minder, maar nog niet naar tevredenheid. vb. als ik een boek aan het lezen ben kan ik de buurman horen hoesten etc.... voor beneden is dat niet erg(leef geluiden)

Maar boven in de slaapkamer hoor ik de buren snurken en geluiden maken die bij een slaapkamer horen ;-) Ik vind dit erg ongemakkelijk en storend, en wil daarom graag een goede oplossing/advies voor hebben.

Mijn idee is:
Voorzetje wandje weg halen weer
Geluidsisolatieplaat tegen de bestaande muur plakken (tips merk,type?)
voorzetwandje terug ( x cm spouw?) isolatieplaten+ gipsplaat(1 cm ruimte tussen plafond en vloer)
Extra gips plaat grijze variant

Nog Tips? of zouden jullie zaken anders doen. iets met de binnenhoeken doen? aansluiting plafond?

ik hoor het heel graag!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #2
Van welk materiaal zijn de plafonds of de vloeren. Een zolder met pannendaken.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #3
Ik zou een advies laten opstellen door een akoestische adviseur.
en aan de hand daarvan de oplossing bepalen
 

Samallo

 • #4
de 1e etage vloer zijn kanaalplaten(hier bevind de slaapkamer zich) en vloer 2e etage is balken hout met inderdaad een zolder met pannendak
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #5
Dan is mijn ervaring, je kan het verbeteren op de zolder met name de aansluiting van het dakbeschot en de muren. Meestal zitten daar behoorlijke kieren.
Het geluid kan zich door de kieren gemakkelijk verplaatsen. Het geluid kan door de kieren van de aansluiting muur kozijn door de spouw door naar de buren.

Ik heb ook altijd gedacht ik ga een wandje plaatsen tot ik ontdekte dat het probleem achter het knieschot zat. In die ruimte was het metselwerk tot het dakbeschot zeer knullig uitgevoerd.
Verwacht geen wonderen. Ik heb het geaccepteerd. Ik zou ook niet weten hoe ik het zou kunnen verbeteren. Tegenwoordig zijn die muren in spouw uitgevoerd en dat is niet voor niets.
 

Samallo

 • #6
Bedankt voor je reactie, Maar dan? alles zoveel mogelijk dicht purren? Kan me bijna niet voorstellen dat daar het geluid vandaan komt.Ik heb een extra verlaagd plafond (voor de spotjes) dus voordat ik dan bij de kieren ben... en voor contact geluid geloof ik dat geluid altijd blijft bestaan. maar luchtgeluid (het snurken) moet er toch een oplossing zijn. (ik hoor namelijk het geluid ook echt waar het vandaan komt) m.a.w. de oplossing die ik voorstel moet toch voor reductie gaan zorgen?
 

Samallo

 • #7
voor jou info het metselwerk gaat nog ongeveer 40 cm door op de zolder en dan begint het schuine dak, dus inderdaad zouden mijn kinderen op zolder wel geluid moeten opvangen uit de kieren e.d.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #8
Samallo schreef:
Kan me bijna niet voorstellen dat daar het geluid vandaan komt.
Boertje125 geeft eigenlijk een goede tip. Problemen met geluid oplossen is het moeilijkste wat er is ook in een woning. Eigenlijk met alles om ons heen zeker als we vinden dat we er hinder van hebben.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #9
Liggen de houten balken van de 2e verdiepingsvloer op in de woningscheidende muur? Dan is dat een behoorlijk geluidslek. De balken zijn in de loop van de tijd 10% kleiner geworden tgv krimp.
Verder zijn elektra dozen vaak ook geluidslekken.
 

Rooster

Specialist Geluid
 • #10
Hoe is het huidige voorzetwandje opgebouwd?
Materialen, hoe gemonteerd etc etc.
 

Samallo

 • #11
Huidige voorzetwandje is een 2/3 balken wandje met isolatiewol, MAAR tegen de huidige wand aangeschroefd.... dan heeft dat geen zin toch? er moet een 2 cm ruimte tussen zitten? en onder de grond/boven en zijliggers een foam afsluitstrip is dat nog een goeie?

Ik snap de reactie dat je dit aan een professioneel moet overlaten, maar met elkaar probeer je tot een 90% oplossing te komen

de ruimte bij de krimpende balken dichtpurren?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu