Geluid waterleidingen

JanBrief

  • #1
Hoi allemaal,

Ik woon op de bovenste verdieping van een appartementencomplex (4e verdieping). Dit complex maakt gebruik van stadsverwarming (Vattenfall). Wanneer het appartement onder het mijne water gebruikt en de kraan dichtdraait, volgt een sterk bonkend geluid, afkomstig van de leidingen van de stadsverwarming tussen onze appartementen, maar ik hoor het het meest. Ik heb een foto van de installatie toegevoegd (links de waterleidingen en rechts de stadsverwarming).
Bij het sluiten van de kraan van de leidingen van de stadsverwarming gaat het geluid weg (als water gebruikt wordt). De loodgieter zegt dat Vattenfall het moet oplossen. Vattenfall zei eerst het hydrofoorbedrijf te vragen de druk van het water in de leidingen te verminderen (dit is gedaan maar loste het probleem niet op) en vervolgens een waterslagdemper te installeren. Volgende dinsdag komt een andere loodgieter om het te installeren maar ik ben bang dat het niet genoeg zal zijn. De monteur van het hydrofoorbedrijf zei dat het een probleem kan zijn met het beugelen van de leidingen.
  • Hebben jullie suggesties om dit probleem aan te pakken?
  • Hebben jullie ervaring dat de waterslagdemper dit oplost (vooral gezien het feit dat hij op de hoofdwaterleidingen is geplaatst maar het geluid uit de leidingen van de stadsverwarming komt)?
  • Als de oplossing niet werkt, wat zouden jullie dan doen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Jan

Foto_leidingen.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Neerleggen bij de VVE?

Het heeft weinig met klussen te maken.

Het begint ermee dat je uitzoekt wie verantwoordelijk is. Voor het deel tot aan de wisselaar is dat Vattenfall. Je geeft aan wat het probleem is, en geeft ze de kans het op te lossen. Als dat niet goed gaat, stel je ze in gebreke.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu