Geluid vanuit buitenaf

Wouterios

 • #1
Hi allemaal!

Mijn naam is Wouter en ik ben nieuw op dit forum en geheel onbekend in klussen. Normaliter hielp mijn stiefvader mij met van alles rondom het huis. Aangezien ik nu 'al' 25 jaar ben, is het tijd om zelf de mouwen op te stropen en te leren klussen rondom het huis. Met twee linkerhanden zal dit een uitdaging zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik stappen kan zetten :).

Mijn eerste project is het geluid van buiten zo veel mogelijk verminderen. Ik ben kort geleden verhuisd naar een appartement aan de straatkant. De ramen zijn dubbelzijdig glas en er zijn ook 'zware' gordijnen geplaatst. Ondanks dat dit er al staat, merk ik dat er nog steeds enorm veel geluid vanuit buitenaf naar binnen komt. Denk aan trams, auto's en vooral mensen die hier beneden wat drinken. Ik kan hun horen schreeuwen en het verpest het woonplezier. Ik woon zelf op de 2e etage en ik heb geen illusie dat ik 100% van het geluid kan elimineren, maar ik hoop toch de overlast wat te kunnen verminderen.

In de bijgevoegde foto's kan je zien hoe de ramen eruit zien. Ik heb het idee dat het geluid komt vanuit de bovenste ramen (gebied gemarkeerd), maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Het geluid komt als het ware 'door' de ramen heen, terwijl het dubbelglas is vind ik dat toch vrij bijzonder.

Ik hoor graag met wat voor oplossingen en tips jullie komen.

Alvast hartelijk bedankt voor de tijd en moeite en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan!

20200618_222726.jpg 20200618_222705.jpg 20200618_222653.jpg 20200618_222638.jpg 20200618_222632.jpg 20200618_222615.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kieljo

  • #2
  Hallo Wouter,

  Wat je eerst kunt doen is kijken naar lekkages. Ga met een vlammetje (niet te dicht) langs alle naden en kieren en kijk of je ergens tocht hebt (niet op een windstille dag). Ramen van kunststof kozijnen moeten perfect sluiten op de rubbers. Om dat te checken maak je de rubbers, en het deel van de ramen dat tegen de rubbers aan komt, goed schoon. Vervolgens smeer je de rubbers in met bijvoorbeeld slaolie. Je sluit de ramen op de normale manier en trekt ze vervolgens weer open. Aan de afdruk van het olie op je ramen kun je zien of de ramen goed tegen de rubbers drukken. Er moet niet alleen rondom olie op het raam zitten maar ook de afdruk moet overal even breed zijn, daar waar je maar een dun streepje olie ziet sluit het raam niet goed aan op de rubbers. Als op dat gebied alles toch in orde is dan kun je verbeteren door ander glas of voorzetramen. Je hebt in ieder geval al dubbel glas maar is het ook HR++? Je kunt dit misschien zien op de aluminium strip tussen beide glaslagen. Doe dat wel bij elk raam. Stel het is geen HR++ dan is dat nog een optie naar verbetering. Is het al HR++ en heb je ook geen lekkages dan moet je naar 3 laags glas of speciaal geluidwerend glas.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Geluid gaat nagenoeg direct door enkel glas. HR++ zegt enkel iets over de thermische isolatie. Geluidswerende beglazing heeft een compleet andere opbouw in glasdiktes en spouwbreedte. Meestal past dit niet in een standaard sponning...

  Daarbij zal de rest van de gevel ook slecht geïsoleerd zijn als het op geluid aan komt.

  De keuze in woningen in een stad is niet groot, maar de beste optie is om niet aan een drukke straat te gaan wonen.
   

  Wouterios

  • #4
  Hi all! Bedankt voor jullie reacties! Waardeer ik enorm.

  Ik weet nu 100% zeker waar het geluid vandaan komt. Zie foto! De foto is vanaf de ladder genomen en als ik mijn oor er tegen aan houdt, dan komt daar ál het geluid vandaan.

  Wat is nu de beste 'goedkoopst' mogelijke oplossing? Het is namelijk een huurhuis en om nu nieuwe ramen te kopen wordt een dure grap. Kan ik tocht strips plaatsen op die plekken of moet ik daarvoor ander materiaal gebruiken? En als ik tocht strips kan gebruiken, welke kan ik dan het beste gebruiken? Hoor het graag.

  20200620_181528.jpg
   
  Laatst bewerkt:

  Rooster

  • #5
  Ik neem aan dat je de kier naast de ruit bedoelt. Deze kier dichtkitten met beglazingskit.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Volgens mij is dit een prima klus voor de verhuurder... Dat is blijkbaar vergeten bij de montage van het glas. Deze die dit mag herstellen zal ook wel een ladder hebben.
   

  Wouterios

  • #7
  Hi all!

  Bedankt voor jullie reacties.Vandaag met siliconenkit de gaten bij de kozijnen proberen te 'vullen'. Helaas niet het gewenste effect gehad. Iemand nog tips?
   

  Rooster

  • #8
  Je bedoelt dat het vullen is gelukt, maar dat je nog steeds lawaai hebt?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu