Gele vlekken komen door verf op muur --> voorstrijk? welke?

JuLa

 • #1
Bij het wit schilderen van de muren in de kelder krijg ik allemaal gele vlekken door de verf. Er over schilderen helpt niet; de vlekken komen er opnieuw door.
Ik heb reeds geprobeerd:
 • * primer voor muren
  * muur- en plafondverf merk 1
  * muur- en plafondverf merk 2
Het komt er overal door.

Ik breng de verf aan met een Wagner lucht spuitpistool. Op de 3de foto kan je zien dat het plafond niet bezet is en dat aanbrengen met de verfrol geen optie is (op de muren zou eventueel nog gaan). Om de verf te kunnen spuiten, moet ik wel water toevoegen. Bij de primer voeg ik 20 gewichts percent toe, merk 1 15% en merk 2 40% (veel water dus).

De muren zijn waterdicht bezet met een grijze cementbezetting (foto 4).

Er is geen vocht in de kelder. In de kelder hing vroeger wel een gasboiler die de uitlaatgassen in de kelder blies. Bij mijn weten is er nooit gerookt in die kelder.

Heeft iemand een advies om ervoor te zorgen dat er geen vlekken meer door de verf komen?
Waarschijnlijk ga je nu zeggen "voorstrijk" (hoe heet dat in België?). Dan heb ik volgende vragen:
 • 1. Bestaan er soorten voorstrijk? Soms zie ik op de technische fiche dat het middel geschikt is om zouten te fixeren, bij andere staat er specifiek dat hij geschikt is voor nicotine en roet.
  2. Waarom komt voorstrijk enkel in kleine verpakkingen? Met plafond inclusief kom ik aan 70 m2. Dan heb ik minstens 10 bussen van 1 liter nodig. Heeft er iemand advies waar ik 5 of 10 liter bussen kan kopen?
  3. Kan die vorstrijk gespoten worden met een spuitpistool?
Bedankt voor je advies,
Jurgen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  Google even op "isoleer verf"
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  Gissen is missen, meten is weten. Heeft u ook op de gele vlekken een vochtigheidsmeter gehad?
  Zijn ze inderdaad droog dan kunt u een watergedragen isolatieverf gebruiken. Deze calamiteiten verven gebruiken we vaak na brand- of andere kringvormende lekkage.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu