Gele vlekken in gestuct badkamerplafond

Esselot

 • #1
Hallo allemaal,
Vorige week is onze nieuwe badkamer opgeleverd, ivm tijdgebrek en droogtijd is het gestucte plafond tussen de balken nog niet geschilderd.
Het stucwerk is nu droog, maar wij zien tot onze schrik allemaal gele vlekjes erin varierend van 1 tot 3 cm doorsnee. Wat kan dit zijn? Wij denken ondanks raam op een kier en plafondventilator toch aan vocht?
De muren zijn tot 1.20 m getegeld, daarboven gestuukt. In de stuc boven de tegels zitten de vlekjes niet. De vlekjes zitten weer wel in het nieuwe stucwerk boven de badkamerdeur aan de buitenkant.
Wat te doen? We moeten nog voorstrijken voor het schilderen maar is dat wijsheid of moeten we de vlekjes eerst isoleren met bv alabastine? En hoe voorkomen we dat dit zich herhaalt? Zijn van plan om te gaan sauzen met badkamer-/keukenverf en de balken te schilderen met terpentinegedragen verf.
graag jullie advies!
dank en hartelijke groet Esther
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Vocht kunt u meten. Dat moet ook, want vochtig stucwerk is een slechte basis voor sauswerk.
  Een vochtmeter koopt u voor een paar tientjes. Op de gebruiksaanwijzing staat een tabel met meetwaarden voor droog, vochtig en nat. Omdat gipsgebonden ondergronden slechts 4% vocht op een professionele Protimeter mogen asngeven voordat er gesausd kan worden moet u bij de dhz versies altijd "droog" aanhouden.

  Wat in de praktijk ook wel voorkomt zijn doorslagvlekjes van een vette ondergrond die voor het stucwerk niet goed ontvet is, of doorslagvlekjes van een voorstrijkmiddel zoals betonkontakt.
  Deze vlekjes kunt u met isolatieverf voorstrijken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu