Gele rvs gasslang

Rbuitenh

  • #1
Als ik het goed begrepen hab uit wat vorige berichten kan ik een gele rvs gasslang gebruiken om m'n kookplaat aan te sluiten waar het dus niet uitmaakt dat deze slang achter de oven loopt?
Zijn deze slangen algemeen verkrijgbaar bij de bouwmarkten?

bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Zo'n ding heet een anaconda. bij bouwmarkten heb ik 'm niet gezien; maar kan zijn dat ie daar wel ligt.
 

Rbuitenh

  • #3
Is een "anaconda" niet bedoeld voor aansluitingen op de gasmeter?
 

Fiesiekus

  • #4
Ja.
 

Rbuitenh

  • #5
Misschien was m'n vraag onvolledig. Het gaat hier om een aansluiting van een gasfornuis (alleen de kookplaat, is dat een fornuis?).
In de keuken zit een aansluitpunt, met een kraantje, vanuit daar moet het fornuis aangesloten worden. Omdat deze aansluiting gedeeltelijk achter de oven loopt heb ik begrepen uit eerder berichten dat het niet noodzakelijk is hier een "vaste" koperen aansluiting te maken maar dat dit ook met een gele flexibele rvs gasslang kan.
Vraag 1: Klopt dit?
Vraag 2:Waar haal ik zo'n slang? (bouwmarkt)

Thanks,
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Een fornuis is compleet met oven.
Waarom sluit je de gaskookplaat dan niet aan met koper?
Makkelijk verkrijgbaar, in tegenstelling tot die rvs buis wat volgens mij alleen bij groothandels verkrijgbaar is.
En voor de meeste soorten heb je ook speciaal gereedschap nodig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een anaconda mag alleen gebruikt worden bij de meter en niet bij de aansluiting van een toestel.
 

Rbuitenh

  • #8
Tsja, waarom niet zelf? Kan gas met knelkoppeling? Of moet ik dat solderen? Gewoon geen ervaring, dus kiezen voor de, denk ik, makkelijkste weg? Weinig ervaring met koper. Wat voor een koperen leiding moet ik hiervoor gebruiken? Moet hier nog iets van een bescherming omheen? Alle tips welkom!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #9
De gele RVS gasslang kan bij de betere vakhandel worden verkregen. Met een maximale lengte van 120 cm en koppelingen die gebruikelijk aan de kookplaat/oven en de gaskraan aan wezig zijn.

Met koper aansluiten, diend te gebeuren met hard koperen buis en dat mag met QA goedgekeurde knelfitting in elkaar worden gezet.

De aansluiting voor de kookplaat en de gaskraan moet meestal wel gesoldeerd worden.

Vr Gr en succes ermee
 

NiQFoz

  • #10
Cvolieboy schreef:
De aansluiting voor de kookplaat en de gaskraan moet meestal wel gesoldeerd worden.
Hoezo "meestal"?

in welke gevallen niet dan?
Ik ben ook opzoek naar een RVS slang voor mijn kookplaat (waar trouwens een knel-knie opzit gemonteerd) maar is een koperen pijp niet goedkoper vanaf de kookplaat door de kastjes en dan een rubberen slang?

of kan dat gewoon niet?
 

VeroNL

  • #11
De gele RVS gasslangen liggen overigens ook bij de bouwmarkt. Bij de bouwmarkt met een rode ster in het logo hebben ze in elk geval de gele RVS gasslang in 60 en 80 cm lengte.
 

Rbuitenh

  • #12
Solderen aan beide uiteinden? Maar daar zit gewoon schroefdraad op het afsluitkraantje op de muur en ook op het knietje aan de kookplaat. Dat was dus precies de reden dat mij zo'n rvs slang ideaal leek. Omdat ik dat solderen niet helemaal zie zitten. :? Maar ik moet dan wel een slang van 120 hebben. Dus aan onze grote vrienden met de rode ster heb ik dan niets. Nog iemand een tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Cvolieboy schreef:
De gele RVS gasslang kan bij de betere vakhandel worden verkregen. Met een maximale lengte van 120 cm en koppelingen die gebruikelijk aan de kookplaat/oven en de gaskraan aan wezig zijn.
 

Jacovrie

  • #14
De gele RVS aansluitslang kan gewoon bij de bouwmarkt gekocht worden. Wellicht niet bij alle bouwmarkten, maar bij de grotere zijn ze wel degelijk te krijgen. Ik heb ze daar zelf zien liggen, al is dat dan wel 1 maat.
 

Rbuitenh

  • #15
Mag ik een koppeling(1 kant knel, andere kant schroef met rubber ring) op het kraantje draaien? Dan een koperen leiding naar kookplaat en hier weer zo'n zelfde koppeling?
 

Jacovrie

  • #16
Voor de gaskranen zijn speciale halve koppelingen met wartelmoer in de handel. Bij de kookplaat kan dan een comfoornippel 3/8" of 1/2" met wartel. Beide zijn bij de speciaalzaak (installateur) te krijgen.
 

Rbuitenh

  • #17
Heb het na wat gestuntel even door een vakman laten doen :-)
Wel zo veilig. Bedankt voor alle adviezen.
 

Pepjo

  • #18
:prima:

Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu