Onderdeel Ladegeleider softclose kapot

Flekew

  • #1
Beste mensen,

Ik ben al een aantal uur aan het zoeken naar het onderstaande grijze onderdeel. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de softclose werkt bij de keukenlade. Heeft iemand een idee hoe dit onderdeel heet of waar het te koop is? Gaat om de grijze stop. De tweede foto is het kapotte onderdeel. Foto 3 is van de geleider zelf

IMG-20210320-WA0002.jpg 20210320_172848.jpg 20210320_192408.jpg 20210320_192209.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het merk van de geleider staat erop. Heb je het aan hun gevraagd?
 

Flekew

  • #3
Helaas heb ik het volgende antwoord gehad;

Het gaat hier om een geleider die specifiek is gefabriceerd voor een keukenfabriek, dus geen standaard geleider is in het Hettich programma.

Om het op te lossen zijn er een paar mogelijkheden.

1) wanneer je het merk van de keuken kan achterhalen, dit staat vaak op het afdekkapje van de scharnieren, kan je bij een dealer daarvan proberen of je een vervangende geleider kan krijgen. Deze kans is echter niet zo groot, in de afgelopen jaren is veel veranderd in de techniek van de laden en sluitsysteem.


Helaas kan ik het merk niet achterhalen, ik vind het een beetje zonde om een hele nieuwe geleider te kopen, alles werkt namelijk nog goed.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dan gewoon zo laten zitten als het verder goed werkt, en je geen nieuwe geleider wilt kopen.
 

Flekew

  • #5
Naja de softclose werkt niet meer, alleen ligt dat slechts aan een klein grijs onderdeel dat vervangen moet worden. Om daarvoor helemaal nieuwe geleiders te kopen vind ik een beetje zonde. Alleen blijkt dit onderdeel toch minder gemakkelijk te vinden dan ik had gedacht.

Onderdeel geleider.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zijn ook losse softclose dempers.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu