Hoe vaatwasser afvoer regelen?

1062

  • #1
Hallo,

Wij zijn onlangs verhuisd en hebben een nieuwe vaatwasser gekocht, maar snappen helaas niet hoe we de afvoer moeten regelen.

Dit is de keuken



Zoals te zien is, staat links onder het aanrecht de vaatwasser. In het keukenkastje is een aansluiting voor de vaatwasser gemaakt, dus dat leek ons de logische plek.



Nu snappen we echter niet waar de afvoer moet komen. Is het de bedoeling dat we deze in deze staande leiding hangen?



Dat leek ons niet, want er is ter hoogte van die leiding geen gat gezaagd waar de afvoer doorheen zou kunnen, terwijl bij het stopcontact en waterkraan wel leidingen in het kastje gezaagd zijn. Daarnaast leek het me sowieso niet de juiste afvoer.

Bij het sifon onder de gootsteen zit wel een vaatwasserafvoer. Dat lijkt dus de logische plek.



Is het dan de bedoeling dat we de afvoer achter de keukenplint onder de kastjes door, de hoek om leiden, en hem dan door het gat in het gootsteenkastje daar op de afvoer aansluiten? Dit lijken me wel erg veel bochten (en gedoe), en de afvoerslang is daarvoor ook niet lang genoeg. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat de bedoeling is, aangezien de vaatwasser op dit moment op de plek staat die daarvoor bedoeld is.

Hopelijk hebben jullie een idee, alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Afvoerslang door hetzelfde gat als de toevoerslang, rood dopje van de afvoerleiding afhalen en de slang er in stoppen. Zorg dat de afvoerslang niet er per onegluk uit kan schieten.
Eventueel met een decoupeerzaag een stukje uit de plank zagen zodat de slang er achter langs kan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zet ook een stukje afvoer van zo'n 25 cm op de bestaande afvoer, de bovenkant zit erg laag en er kan water uit de afvoer lopen.
In elk geval zo hoog mogelijk tot 10 cm onder het blad is prima.
Met een mof en een beetje lijm bent u zeker dat de pijp niet overstroomt.
 

CV__

  • #4
Afvoer lijkt ook dunner dan de norm voorschrijft. Lijkt 40mm? Daarna zeker nog een paar meter horizontaal onder kastjes door..?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu