Geiser/brander slaat pas aan als alle kranen open staan.

Robis

 • #1
In de badkamer staat een vaillant Turbomag 17-2 0. Model 2016/2017. Deze doorstromer slaat heel slecht aan tot op een punt dat ik nu de douche + badkamerkraan tegelijk moet openzetten (warm water) voordat hij aanslaat. Dan stroomt er uit beide kranen heet water met krachtige straal.

Zodra ik één van de twee kranen dicht zet slaat hij uit.

Ik dacht aan een verstopte leiding —> Ik heb aan de koudwatertoevoer het zeefje proper gemaakt en voor de zekerheid de stromingssensor vervangen.

De waterdruk is eerder hoog dus heb de waterdruk eens verlaagd door de toevoerkraan wat dicht te draaien. Zelfde probleem.

Ben nu wat ten einde raad. Vooral omdat alles perfect werkt, maar enkel als je veel warm water vraagt. Hij moduleert zelfs zoals het moet. Slaat vlot aan zodra je de 2de kraan opendraait en er komt geen foutmelding op het schermpje.

Een loodgieter is komen kijken en hij zei “geen idee, ik kan hem enkel vervangen” €1500.

Op de foto heb ik koud/warme leiding aangeduid. Het zwarte bakje op de koudwaterleiding en de filter/zeefje in de aansluiting zijn vervangen.

B66F354B-07DD-4EB2-8E02-1414660F7EDC.jpeg
 
Laatst bewerkt:
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Werkzaamheden aan, het plaatsen en het inwerking stellen van gasgestookte toestellen mogen door nieuwe wetgeving sinds 1-4-2023 alleen uitgevoerd worden door mensen met de juiste CO-certificering. Het zelf plaatsen, uitvoeren van werkzaamheden aan en het in werking stellen van een gastoestel (al dan niet ingegeven door adviezen op dit forum) is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor de aangesloten luchttoevoer en de rookgasafvoer.
 • Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu