Gehavende zandcementvloer en vloerverwarming

bepklus

  • #1
Hallo,

We zijn weer wat verder met onze verbouwing. We hebben de plavuizen eruit gehaald en daar kwam vooral bij de uitbouw een behoorlijk gehavende zandcement vloer onderuit. Bij de rest van het huis was het prima. Zie foto's. Ook de elektra zo aan de oppervlakte is ons inziens behoorlijk beun gedaan..

Maar goed, de vraag: waarmee zouden we de grootste gaten kunnen opvullen en is vervolgens een laag egaline voldoende om daar droogbouw vloerverwarming op te leggen?

IMG_20200930_173406.jpg IMG_20200930_173414.jpg IMG_20200930_173427.jpg IMG_20200930_173441.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe ga je de vloerverwarming opbouwen?
Komt er nog isolatie onder?

Mogelijk is alleen een egalisatie korrel genoeg, bijvoorbeeld opgeblazen kalksteen korrels.
(zonder egaline)
 

bepklus

  • #3
Bedankt voor je reactie. We willen gebruik maken van vloerverwarming matten. Deze matten worden direct over de vloer heen gelegd; er komt dus geen isolatie onder. Direct daaroverheen komt klik PVC.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik had ook zo'n vloer. Toen de tegels eruit waren, prikte je op sommige plekken zo in het zand onder het "beton". Ik heb er erg veel spijt van niet de hele vloer eruit gesloopt te hebben en te vervangen voor een nieuwe, goed geisoleerde. Dan heb je meteen mijn advies :wink:

Vloerverwarmingmatten: bedoel je degene die elektrisch verwarmen?
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Kareltje333

  • #5
Mee eens. Zonder isolatie gaat een derde tot de helft van de warmte meteen de grond in. Die droogbouw-vloerverwarming is als watergevoerde uitvoering zo schreeuwend duur, dat je daar makkelijk natbouw-vloerverwarming EN isolatie voor kunt leggen en dan nog geld overhoudt.
En als het om elektrische uitvoering gaat, wil je de stookkosten niet weten, zeker zonder isolatie eronder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu