Geen passende toiletpot te vinden?

DomiK

  • #1
Hoi allemaal,

we hebben een redelijk kleine toiletruimte, 110 cm x 86 cm, met aan 1 kant een hoek eruit van 13 cm x 6 cm vanwege een steunpilaar.

Nu is ons toilet (huis uit '77) echt aan een opknapbeurt toe. We willen ondermeer ons toilet vervangen door een "staande" toiletpot zonder plateau.

Als het kan willen we hiervoor de bestaande afvoer gebruiken die in de vloer zit (het midden hiervan zit ruim 29 cm van de muur en heeft een doorsnede van ongeveer 10 cm.

Nu hebben we bij twee bouwmarkten (Gamma en Hornbach) gezien dat de staande toiletten zonder plateau met grondafvoer die ze verkopen niet gaan passen. Ze zijn vaak langer (b.v. 66 cm) dan ons huidige
toilet (de huidige toiletpot inclusief waterbak heeft diepte van 62 cm). Ook zit de de afstand van het midden van de afvoer tot de achterkant van het toilet vaak tussen de 21 en 23 cm.

Oftewel een nieuw toilet zou 10 cm nog verder van de muur komen te staan dan nu, en dat lijkt ons nogal krap (het is nu al krap aangezien we beiden lang zijn).

Een wandtoilet zou natuurlijk minder ruimte in beslag nemen, maar dat zou aanzienlijk meer werk betekenen als er hiervoor een nieuwe afvoer moet worden gemaakt in de muur en een nieuw gat door onze betonnen vloer.

Heeft iemand misschien suggesties hiervoor?
Winkels met ruimtebesparende toiletten?
Een manier om een wandtoilet toch aan te sluiten op de bestaande bodem afvoer?

Alvast bedankt voor het lezen en alle tips zijn welkom!!!

Liefs Domi
 

Millew

  • #2
Langer doorzoeken bij andere (gespecialiseerde) winkels/internet naar een passende pot. Probeer het maar eens op Google met de woorden ruimtebesparend of verkort toilet. Dat is geen standaard product, dus dat vind men niet bij de door u genoemde winkels.
In mijn vorige woning zat ik ook met zo'n klein toilet en heb mede vanwege de ruimtewinst juist gekozen voor een diepspoeling toilet.
Alleen was ik niet gebonden aan een afvoer in de vloer.
 

Paul.p

  • #3
Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar er bestaan staande potten die 5 centimeter korter zijn aan de achterzijde het zit comfort bijft wel het zelfde.
verder kan je nog denken aan een sprong die plaats je in de afvoer in de grond waardoor je pot verder naar achter komt te staan.
ga is langs bij een sanitair winkel met een showroom of bij een groothandel met een showroom.
zelf kom ik uit den haag en ik weet er zat die je verder kunnen helpen.
maar nogmaals ik weet niet waar je woont
 

DomiK

  • #4
We wonen in Eindhoven, maar we zijn er uit! Inderdaad bij een gespecialiseerd bedrijf... Super bedankt!

Liefs Domi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu