Geen nadraaitijd na sluiten zoneventiel

Vinta

  • #1
Beste,

Heb gisteren 2 zoneventielen geplaatst met eindeloopcontact om zo de cv installatie in 2 zone's te kunnen verdelen. Nu als de kamerthermostaat niet meer vragende is sluit het zoneventiel en gaat het eindeloopcontact open zodat de ketel uitvalt. Nu blijft de pomp 15min nadraaien over de bypass. Kan ik niet iets bij plaatsen zodat het zoneventiel niet onmiddelijk volledig sluit maar de ketel uitvalt zodat de restwarmte toch nog doorheen mijn cv circuit gaat?

Mvg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat hangt van je ventielen af, hoe worden die bediend?

Anders zal je je warmtevraag via een regeling meten sturen welke de warmte vraag regelt naar de ketel en het openen en stuiten gaat sturen.
Bv een tijdrelais als uitschakel vertraagt .
Op het contact zet je dan je klep.
 

Vinta

  • #3
De 2 zoneventielen hebben een gemeenschappelijke fase naar de motor. Vervolgens gaat er ook een fase naar de kamerthermosthaat en zo door naar de motor van de zoneventiel. Sluit dit contact dan gaat het zoneventiel weer open. Als het zoneventiel sluit gaat het eindeloopcontact open en valt de ketel uit.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
Plaats boven de verst afgelegen zone afsluiter een zogenaamde avdo of shunt leiding hier kan de pomp dan overheen circuleren.
ook kun je de servomotor vervangen door een zonder eindcontact en regelen met een stukje elektronica ketel uit via thermostaat klep vertraagt dichtlaten lopen na 15 min.

john
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu