Elga levert geen warmte meer

Guusneus

  • #1
Heren m/v/x,

Dit najaar is het huis grondig verbouwd waarbij met de CV-ketel ook de Elga binnenunit (2017) is verplaatst. Sindsdien levert het ding nauwelijks of geen warmte meer.

Ivm de verplaatsing zijn de koelleidingen vervangen en daarbij is het ding opnieuw gevuld, dat zou dus niet het probleem moeten zijn. Compressor functioneert ook goed en levert tot 60 graden warmte aan de warmtewisselaar. Daar vandaan met 25 graden retour compressor. Er wordt dus warmte afgestaan, maar niet aan het water. Wat kan er aan de hand zijn?

Installatie: Nefit ProLine HRC24 CW 24, BG ca 95 m2 vloerverwarming, verdieping radiatoren. Elga is parallel aangesloten onder de ProLine, terugslagklep in de aanvoer vanaf de Elga en in de retour naar de Proline. Helemaal volgens schema in de installatiehandleiding die ik er bij heb. De driewegklep van de ProLine zit voor de pomp en staat in rust in sww bedrijf, dus volgens de aansluittabel zit de terugslagklep OK. Of zou zelfs helemaal weggelaten kunnen worden.

Er is voldoende debiet over de Elga vindt ie zelf, want de flowswitch controlelamp brandt. En als ik de pompsnelheid terugschroef, geeft hij een storingsmelding. De installateur komt er niet uit en ik ook niet. Valt iemand een hydraulische fout op bij de foto's? Zou de warmtewisselaar van de Elga anders stuk kunnen zijn?

aansluiting proline.jpg aansluiting elga.jpg spaghetti.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
wij kunnen nooit een specialist ter plaatse vervangen...
 

Guusneus

  • #3
Hi Walker, dat begrijp ik en daarom komt er volgende week ook een klimaattechneut kijken. Maar ik vroeg me af of de installateur en ik niet een blinde vlek hebben gehad of zo die een derde in een oogopslag eruit haalt. Dan kan ik de klimatoloog ook meteen die info voeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu