Geen constante vlam soldeerbrander

Delcasa

  • #1
Ik heb onlangs een soldeer brander gekocht van providus.

Als ik de brander aansteek krijg ik de gewenste blauwe vlam, maar bij de minste of geringste beweging veranderd deze in een bijna meter lange oranje vlam. Als ik de brander ook maar lichtjes naar beneden kantel blijft het een oranje vlam, deze wordt pas weer blauw als ik 'm stil, horizontaal hou.

Omdat ik de brander heb gekocht voor in de keuken (Creme brullee branden :lol: ) geeft dit nogal gevaarlijke situaties. Ik heb in meerdere keukens van dit soort branders gebruikt zien worden voor dit doeleinde, maar nooit heb ik last gehad van gele steekvlammen...

Is dit te verhelpen? Wellicht een kleiner sproeiertje?

Alvast bedankt voor de hulp!!
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Kijkt u eens of de lucht gaten wel open staan................. Misschien nog een stukje plastic of karton in de tuut van de luchttoevoer???
 

Delcasa

  • #3
Gecheckt, is helemaal vrij.

Zojuist even wezen informeren bij de gamma en die heeft contact opgenomen met de leverancier: Het is een bekend probleem van het product en is niet te verhelpen...

Er hoort een groot waarschuwingsbord bij: "NIET KANTELEN"

Na ruim twee minuten opwarmen is 'ie minder gevoelig voor bewegingen, maar een lichte kanteling naar beneden is genoeg om weer steekvlammen van 60cm te krijgen...

Ik heb nu een andere gekocht, 23 ipv 15euro en gasbusjes van 5euro in plaats van anderhalf. Deze is echter wél in alle hoeken te gebruiken :)

Mocht iemand toch nog een oplossing weten voor mijn probleem met de blauwe providus brander, heel graag! Dan breng ik die andere gewoon terug ^^
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij de bovenste brander komt er vloeibaar gas in de brander als hij scheef wordt gehouden, daardoor ontstaan de lange gele vlammen, daar is niets aan te doen.

Er bestaan genoeg creme brulee branders die daar geen last van hebben, vooral de laatste tijd worden ze volop aangeboden bij de grote winkelketens.
 

Delcasa

  • #5
Alleen is de kwaliteit daarvan erg treurig... Die had ik voorheen en is de reden dat ik overgestapt ben op een brander van de bouwmarkt :wink:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Heb je het al eens met een verf afbrandfohn geprobeerd?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Deze zijn daarvoor ook wel geschikt hoor, zeker als je meerdere gasten hebt ziet dat beter op. :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Een oplossing is er niet dus ik zou hem terugbrengen als dat kan.
Een karwei-flesje met bijbehorende brander werkt ook prima maar die zijn nogal prijzig, voordeel is dat steeds opnieuw te vullen zijn, Als u in de horeca zit zullen er ongetwijfeld een paar grote gasflessen staan, dan is het ook nog redelijk snel terug verdiend.

@ Frank, mooi idee maar het werkt niet, we hebben dit al eens geprobeerd omdat die creme brulee branders niet echt lekker werken bij grotere hoeveelheden, tegenwoordig doet m'n maat het met een karwei-fles.
De verffohn wordt niet heet genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu