Geberit aansluitset, waarvoor is dit onderdeel benodigd?

Endy

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb mijn toilet verbouwd en er rest me nu alleen nog het monteren van de ophang wc. deze ophangwc betrof een combipakket / set van Geberit inbouwreservoir met een Pflieger wc.

Als ik de handleiding na ga hoe ik het toilet met de accesoires moet monteren, dan zie ik het in de beknopte handleiding als volgt vermeld;
(zie afbeelding)




De 2 ophangpunten van het toilet daar komt dus een wit rubberen bus in, op deze wit rubberen bus moet eerst een hard plastic ring worden geschoven die tegen het toilet aankomt met vast bouten. Voordat de bout er als laatste op komt dient er nog een revet(verzinkte ring) over heen te komen zodat het rubber goed wordt vastgezet.

Mijn vraag is echter, waarvoor is het onderdeel onderaan de foto, het witte hardplastic (ovaal achtige) plaatje met een verhoging?

Ik hoop dat iemand het antwoord weet, ik wacht nog even met monteren :cool:
Mvg,

Endy
 

J-weetje

  • #2
Ik ben geen expert maar ik vermoed dat het onderdeel is bedoeld om een bot met ovale gaten te kunnen op te hangen. Volgens mij zijn er potten met ovale gaten voor de ophanging m.b.v. de draadeinden/bouten. Door de ovale gaten kan de pot nog gesteld worden. Dat plastic stuk kun je dan met het uitsteeksel onder of boven in het ovale gat doen en zodoende je pot nog stellen. Correct me if I'm wrong :lol:
 

Endy

  • #3
Bedankt voor de snelle respons,

Aan de vorm te zien zou het logisch lijken, echter de rubberen huls die over het draadeind komt waar de wc pot aan komt te hangen, past dan niet meer. En voor zover ik weet is dit rubber wel benodigd om spanningen / beschadigingen te voorkomen door de krachten die er op komen te staan door belasting.

update:
Zojuist nog even van alles uit zitten zoeken, ik ben er uit :cool: De combinatieset Geberit met Pflieger toilet wordt geleverd met 2 mogelijkheden tot ophangen, voor Geberit is de hardplastic ovalen ring nodig, voor Pflieger alleen de onderdelen zoals bovenin de foto staat beschreven. De toiletpot hangt inmiddels en is al getest. Bedankt voor alle hulp.

Mvg,

Endy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu