30 oude Geberit wand-stortbak, plaatsen van Douche-WC-bril waterslang.

Mr. M

  • #1
Elders schreef ik er al over, maar nu effe heel specifiek:

Om de douche WC-bril van water te voorzien moet er een waterslang van de spoelkast naar een gaat in de muur naast de WC pot. Hij doet dat hier op iets jongere bak.

Spoelbak links-voor.JPG


Hij zegt gebruik deze ingang niet in zijn geval, want die komt naast de WC uit. Maar dat is precies wat ik wil.
Als ik met een camera in die opening gaat (bij mij zit er een flex-buis in) gaat deze door de flexbuis naar de WC-pot. En dat komt waarschijnlijk doordat men indertijd (1993) die flexbuis daar heeft aangesloten.
Wat is wijsheid in dit geval? Een gat maken naast die ingang? WC-pot eraf (moet toch, want ik heb een nieuwe) en kijken waar die flex-buis uitkomt?

Wie kan me op weg helpen. Bijv met een plaatje met die flexbuis erop.

Dank, Marten
 
Laatst bewerkt:

Mr. M

  • #2
Spoelbak links-voor-flexbuis.JPG


Mijn situatie.

En ik heb ook een gaat boven-in zoals in de video, maar die zit wel heel lullig net boven de kraan.

Spoelbak boven ingang.jpg


gr Marten
 

Dimkal

  • #3
Dat zal nog een UP130 reservoir zijn. In die periode werden de reservoirs nog niet van een mantelbuis voorzien. Dit is pas veel later gekomen eerst met de UP300. De frames werden toen meestal nog ingemetseld en dan wordt het een grote uitdaging. Als je een holle wand constructie hebt zou ik zeggen maak bovenin de bak tegen de linkerzijkant boven het water niveau een gat in de bak en wurm hier de pantserslang doorheen. Dan kun je deze op de locatie naar keuze weer links van je closet weer opvangen en naar binnen hengelen. Eventueel als je de pot verwijderd zou je een wat grotere sparing maken naast je aan/afvoer ( in het deel wat achter het wandcloset wegvalt) dan heb je daar wat ruimte om de slang op te vangen en op de juiste plek in de muur door te steken en te monteren. Als het geen holle wand constructie is dan heb je bij de leverancier van je frame ook renovatie platen met sparingen voor de mantelbuis, maar dat zijn wel kostbare oplossingen.
 

Dimkal

  • #4
Bijvoorbeeld artikel 115.322.11.1
Maar dan moet je ook nog het binnenwerk ombouwen met 240.515.00.1
 

Mr. M

  • #5
Dank. Het is een UP130 inderdaad. Ik heb idd een holle wand constructie, want het is een soort van muur met links van het toilet een urinoir en aan de andere kant een wastafel. In het midden lopen dan aan en afvoer zaken.
240.515.00.1 had ik al in bestelling, omdat ik nu een enkele doorspoeling heb en omdat het al 30 jaar oud is. Hele binnenwerk wordt vervangen.

Gaatje boren en met de camera es zien wat er allemaal in die holle ruimte te doen is ;)

gr Marten

IMG_20240111_134646.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu