Gaten in wandtegels opvullen / tegels vervangen

Hars73

 • #1
Binnenkort is de badkamer aan de beurt (als het toilet klaar is). Nu is de huidige situatie zo dat er een wastafel met een planchet aan de muur zit met daarboven een rechthoekige spiegel.

Er komt een badkamermeubel van 60x50cm voor in de plek met een vierkante spiegel erboven. Dat planchet gaat weg, echter zitten er dan twee boorgaten in twee tegels. De wandtegels in de badkamer blijven allemaal zitten, er komen dus geen nieuwe wandtegels.

Mijn eerste idee was die twee wandtegels eruit te halen (ik heb nog 9 reservetegels liggen) en te vervangen door twee nieuwe tegels. Ik denk dat de voeg alleen dan nooit dezelfde kleur krijgt als de originele voegen (ze zijn gebroken wit, maar waarschijnlijk wel wat donkerder verkleurt in de loop van de jaren). Dit zal dus erg gaan opvallen.

Tweede optie is de gaten op te vullen. Ik had hiervoor voegreparatie gehaald in de oranje tube en heb dat even op een stukje karton geprobeerd. De kleur is alleen strak wit, dus dat zal op de tegel die gebroken wit is met een heel klein 'werkje' erin gaan opvallen. Zeker aangezien het de plek is tussen badmeubel en spiegel.

Gisteren kreeg ik het idee om een vervangend planchet aan te schaffen. Er is bij het badmeubel een bijbehorend planchet verkrijgbaar. Ik weet dat het niet helemaal hip meer is om een planchet te monteren, maar misschien wel een betere optie?

Zijn er nog andere ideeën om eventueel de gaten toch goed en vrijwel onzichtbaar opgevuld te krijgen? Of andere ideeën hoe ik dit toch het beste kan aanpakken? Er zou ook nog een speciale stopverf zijn voor tegels, maar ik vermoed dat dat ook geen mooi resultaat oplevert.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Gaten opvullen zul je altijd zien, evenals voegen opnieuw erin zetten.

  Succes.
   

  Hars73

  • #3
  Ik had al zo'n vermoeden... ik denk dat een planchet aanschaffen dan de beste optie wordt.
   

  Pewe

  • #4
  Wat je ook kunt doen is tegels vervangen en de gehele achterwand (of badkamer) met voegenwit opnieuw van een voegkleurtje voorzien. Dan heb je de hele handel wel egaal.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu