Gaten in spaanplaat repareren

Barnhoorn

 • #1
Ik heb een linnenkant van gelamineerd spaanplaat. Een van de deuren is uit de kast komen zetten en daarbij zijn de scharnieren inclusief schroeven uit het spaanplaat getrokken met als gevolg gaten in het spaanplaat waar de schroven niet meer inpassen.

Hoe kan ik die gaten het best repareren om de deur terug te kunnen plaatsen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Gaten boren met een houtboor en daar stukjes deuvel in lijmen, pas op dat u niet door de plaat boort.
   

  Barnhoorn

  • #3
  Bedanktt voor het advies. Met deuvel bedoeld u korte ronde houdjes? Bedoeld u dat ik die moet plaatsen op de plek waar de schroeven gezeten hebben? Maar door het uittrekken van de schroeven is het spaanplaat behoorlijk beschadigd. Hoe ga ik dan te werk.

  Voor de duidelijkheid heb ik een tweetal foto's bijgevoegd!


   

  Tiho

  • #4
  Kun je het gat niet doorboren en dan verzonken boutjes gebruiken?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Er is ook een (nieuw) soort vloeibaar hout (2k) dat sterker wordt dan het hout eromheen. Is bedoeld als constructieve reparatiemateriaal. Weet niet hoe het heet. Misschien weet iemand anders hoe dit te googelen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het weinig zin dit met vloeibaar hout of plamuur etc. op te vullen, als het alleen de schroefgaten waren kan het met deuvels, ook dat zal hier waarschijnlijk niet lukken.

  Ik zou het plamuren en er schroeven dwars doorheen doen zoals Tiho ook schreef.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Ik bedoelde waarschijnlijk gewoon houtreparatie of houtvuller. Is van diverse merken, en ze zeggen dezelfde eigenschappen als hout, dus dan is het in dit geval sterker dan het spaanplaat eromheen.

  Van m'n opa heb ik geleerd om in een "uitgelubberd" gat wat sateprikkers te lijmen, en daar de schroef weer in. is vergelijkbaar met de deuvel met als voordeel dat je niet hoeft te boren. Het werkt meestal ook prima :)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu