Gaten dichtmaken oude radiatorbuizen

Joostbon

  • #1
Onze woonkamer word binnenkort voorzien van vloerverwarming en daarom gaan een aantal radiatoren verdwijnen.

veel cv buizen komen van onderuit naar de radiator. Wat rest is dus een 8 gaten van +/- 20mm doorsnede in een vloer van ongeveer 20cm dik

Egaliseren doet de vloerenzaak, dus heb daar verder geen omkijken na, maar ik wil wel alvast de gaten dicht maken. voor diegene die gaat egaliseren ook handiger als dat al dicht is en uitgehard.

mijn idee:

met een goede toef pur de gaten lekker opvullen en lucht/vloeistof dicht zetten

Ik ga toch nog aan de slag met rotband om sleuven in de muur dicht te smeren, daarmee ook de gaten helemaal verder opvullen. vervolgens alles mooi laten uitharden. 2 weken later word de vloer gelegd en vooraf ge-egaliseert voor de laatste afwerking, dus als de rotband nog iets krimpt is dan ook niet erg.

vanuit de onderzijde (huis is onderkelderd) werd ik de gaten wel af met een vulmiddel of iets.

Goed idee? Of zijn er betere ideeën ? Of gewoon overlaten aan de zaak die gaat egaliseren (de; je red je er maar mee methode)

Ben sowieso benieuwd naar het egaliseren of er niet toch ergens wat weg vloeit via de trap/balustrade naar de kelder of toch nog ergens een gat bij een elektrabuis of iets :lol: maargoed, dat laat ik verder wel aan hen over.
 

Jeltus10

  • #2
Zijn de vloeren van beton? Ik zou het van onderaf afsluiten (stukje goed passend rondhout (hoeft maar 1cm) met wat folie omwikkeld) zodat het goed afsluit en dan van bovenaf met beton vullen. Na uitharden haal je houtje weg, dan houd je een mooi rondje over van 1cm wat je makkelijk dicht kan smeren.
 

Joostbon

  • #3
Ja, betonvloeren

Dat van een stukje hout en folie is wel een goede tip! ik heb ergens nog een rest stukje rondhout liggen dacht ik. zal het eens opzoeken :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu