Gat boren in klinkers

AlexM

  • #1
Beste klussers,

Ik heb gezocht maar nog geen (duidelijk) antwoord gekregen op de volgende vraag:

Ik wil in een klinker van 6-8 cm breed een gat boren om een LED inbouw spot in te kunnen bouwen. Het gat moet 38 mm groot zijn en minimaal 80 mm diep (dus waarschijnlijk door-en-door) Het gaat om 10 klinkers zodat ik mijn oprit kan verlichten (5 links en 5 rechts). Zie het als een soort "Landingsstrip" in mijn oprit :)

Hieronder een kleine impressie wat ik bedoel. (De steen maat/soort kan afwijken van het plaatje)
Lampje1.PNG
VZ30D_LED_Klinker.jpg


Is er iemand die een bedrijf (of persoon) weet die dit kan doen in midden Nederland? Of kan ik het zelf doen door wat te huren bij karwei ofzo?

Alvast bedankt!

Alex
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zelf doen zal nirt meevallen. Om zo'n groot gat te boren heb je een diamantboor nodig. Die kun je huren bij de bekende verhuurders of een bedrijf laten komen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan een paar (of in jouw geval dan 10) klinkers naar een hovenier brengen die veel straatwerk doet. Zij hebben gereedschap om in beton te zagen / slijpen. Anders kun je bij een loodgieter / installatiebedrijf terecht. Zij boren veel afvoeren en leidingen door beton.

Lukt dit niet dan is een diamantboor van 38 of 40 mm huren de oplossing. Wellicht zijn er ook "dozenboren" (die je normaal gebruikt om elektra inbouwdozen in muren te boren) te koop in deze kleine maat. Dan kun je het zelf met je boormachine.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu