Gat van de keukenkraan beschadig

Martinkm

  • #1
Beste klussers,
Het gat van de keuken kraan is beschadigd en nu staat de kraan schuin. Om verder beschadigingen te voorkomen willen wij het zsm repareren. Maar wat is nu het beste oplossing? Kijk naar de foto, het rand zakt naar benenden.

IMG_20230304_190010.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk is er water langs de kraan gelekt en is daardoor het hout om het gat heen gaan rotten.
Je zult daarom eerst moeten vaststellen in hoeverre die houtrot gevorderd is en pas daarna bedenken wat een goede oplossing zou kunnen zijn. Je zou bijv. voorzichtig het randje aan de vookant kunnen wegsnijden en dan met een dunne schroevendraaier bepalen tot waar de houtrot gevorderd is.

Zou het niet al te erg zijn, dan zou je de rotte delen kunnen wegsnijden / frezen, een houtrotstop vloeistof gebruiken en het zaakje repareren met houtrotvuller. Plak wel de omgeving die buiten de kraan komt af met (pvc)tape, zodat het niet kan hechten aan de rest van het blad. Want alles wat aan het blad hecht is naderhand weer lastuig onzichtbaar weg te krijgen. Je zou ook nog kunnen overwegen een grote RVS ring onder de kraan te plaatsen, maar niet zonder eerst de houtrot te stoppen en op te vullen.

Zit het wel al diep in het blad, dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan het blad te vervangen.

Misschien kun je ook nog een detailfoto maken, van dichtbij vanaf de achterkant genomen. Dus met de binnenkant van het gat an devoorkant zichtbaar op de foto.
 

De Bob

  • #3
Hallo
Een recht hoekig plaatje RVS met passend gat op het aanrecht kitten. Met lijmkit.
Als het waterdicht gekit is droogt het vanzelf eronder (als het nat zou zijn)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu