Gat/kier tussen boeidelen

Sieraden

  • #1
Goedenavond,
Ik heb een vraag. Mijn huis is uit 2004/2005. Tussen de tegels en de boeidelen naar het dak zit er een flink gaat rondom, variërend van 1 tot 2,5 cm. De aannemer die destijds het huis heeft gebouwd zegt dat ik hier compri-band tussen moet doen om het gat op te vullen. Maar het gat is heel diep. Breedte weet ik dit is tot 2,5 cm maar diep? Iemand tips hoe ik dit het beste kan aanpakken en wat het slimst is om dit gat te dichten? Er komt nu namelijk veel wind op deze manier onder het dak. Alvast bedankt
022AC130-12F3-4D09-99BE-8E56F442F4BB.jpeg
F21D74FC-8F2A-4837-87D3-E85BA1883C0D.jpeg
 

ArV

  • #2
Ik denk dat dat de ventilatie is tussen je dak en het plafond binnen en dat moet open blijven. Vocht vanuit binnen gaat tussen plafond en dak zitten en dat moet eruit waaien. Ik heb altijd begrepen dat je dat dus niet moet dicht maken dan krijg je schimmeltjes en narigheid. Ook je plafond dus niet isoleren. Als je wilt isoleren dan moet je dat op je dak doen. Is tevens je ventilatie spouwmuur. Soms is het wel wat 'overdone' (veel gaten) dan kun je er een aantal dichtvoegen. Maar zeg elke 6e steen open laten.
 

ABCDE

  • #3
Sieraden schreef:
Er komt nu namelijk veel wind op deze manier onder het dak.
Nou en? Kan het mooi droog blijven. Als het naar binnen toe maar dicht is. Dat het waait onder je overstek maakt niet uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu