Gat in houten wand dichten

Alex70

 • #1
Hallo,

Mijn houten chalet heeft een kleine aanbouw. De buitenwanden zijn gemaakt van 1,2 mm meranti platen. In de achterwand (3 meter breed x 2 meter hoog) moest een gat gemaakt worden om muizennesten te verwijderen. Alles is nu schoon. Het gat is 2 meter breed en 1,5 meter hoog. Het gat loopt door tot ondereaan de wand. Links, rechts en erboven zitten dus nog +/- 0,5 meter van de bestaande platen. Door de manier waarop die aan het dak bevestigd zijn is het niet mogelijk ze helemaal te verwijderen zonder ook een deel van het dak te slopen.

Is het een oplossing om over de hele achterwand (3 meter breed x 2,5 meter hoog) nieuwe platen te monteren?

Groet, Alex
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Je hebt nu dus een gat in je wand zitten waar een mini doorheen kan? heb je er een foto van? is het een enkele wand? Ik kan me er niet zo goed een voorstelling van maken. Ik denk overigens dat die plaat wel dikker is:?
   

  Alex70

  • #3
  unnamed.jpg

  Klopt, de platen zijn 1,2 cm dik. Typo, maar ik kan het niet meer aanpassen.

  De wand is niet enkel. De wand bestaat uit een 4,4 cm houten frame met steenwol. Aan de binnenkant zit dampdichte folie en 1 cm gipsplaat. Aan de buitenkant zitten de 1,2 cm meranti platen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Je bent in ieder geval op slopershoogte... Ik zou de hele achterwand vernieuwen en de aansluiting van het dak ook meteen in orde maken.
   

  Alex70

  • #5
  Verder slopen is helaas geen optie i.v.m. niet nader te benoemen omstandigheden. Ik zou alleen graag willen weten waar ik rekening mee moet houden als de wand wordt afgedicht met een nieuwe laag meranti platen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu