Gat in muur naast houten vloerbalk opvullen?

Joseph123

  • #1
Het uiteinde van een aantal houten vloerbalken was rot. Om dit op te lossen heb ik een uitsparing in de muur gekapt naast de rotte balken en hier nieuwe balkdelen ingelegd. Deze heb ik vervolgens (met ruime overlap) aan de nog goede delen van de oude balken bevestigd (met een aantal bouten). Tenslotte heb ik het rotte hout verwijderd. Daardoor zit er in de muur naast de nieuwe balkdelen nu dus een flink gat.

Ik denk dat ik dit op moet vullen om te voorkomen dat de nieuwe balken kunnen gaan 'wandelen' of krom kunnen gaan staan. Het gemakkelijkst zou natuurlijk zijn om dit vol te spuiten met pur, maar ik twijfel of dat voldoende steun geeft. Opvullen met een baksteen en cement is waarschijnlijk de beste oplossing, maar dan vraag ik me af of het vocht uit het cement het nieuwe hout niet kan aantasten

Is het inderdaad nodig om die uitsparingen op te vullen? Hoe kan ik dat het beste aanpakken?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gewoon weer dichtmetselen
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Als je bang bent voor aantasting van het hout kun je wellicht het hout behandelen aan de kant waar je gaat metselen of er een stuk plastic of iets tussen doen om vocht richting het hout te voorkomen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zijn de nieuwe stukken balk wel in de menie gezet, het gaat om het gedeelte dat ingemetseld wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu