Gat in de vloerverwarming

Frankpaul1

  • #1
Helaas is vandaag, ondanks thermografisch onderzoek, bij het boren toch een gat in de vloerverwarmingsleiding geboord.

Dit is een domper, maar goed, het zal wel weer gerepareerd kunnen worden. De vraag is nu, hoe? Het betreft een natuurstenen (60x60) vloer, voorkeur heeft het om niet de stenen uit te hakken. Zou het mogelijk zijn om via de kruipruimte (redelijk hoog circa 90 cm) richting de vloerverwarming te bikken? De verwarmingsbuis ligt redelijk diep.

Ik hoor graag jullie suggesties.
 

DSR9500

  • #2
En dan... lijkt me lastig werken, met risico tot meer schade dan je nu hebt.

Nu weet je van boven af precies waar je moet zijn.
Hopelijk kun je de schade beperken tot 1 steen.
 

Frankpaul1

  • #3
Tsja, dat is waar. Maar het is duidelijk waar het gat zit. Je zou daaromheen kunnen beginnen met het wegbikken van het beton tot je bij de leiding bent.

Het gat zit op een hoek van vier tegels, dus dit zou inhouden dat we vier tegels moeten slopen. Daarbij zitten deze tegels totaan het raam, dus je kan ze er ook moeilijk uithalen.
 

Frankpaul1

  • #4
Er doet zich een aanvullend probleem voor. De cv-ketel Nefit Ecomline HR maakt rare geluiden en geeft in het display een 2 aan (geringe waterhoeveelheid in de cv-installatie).

Er staat ook geen druk meer op en dat lukt ook niet, vanwege het lek in de vloerverwarming denk ik. Als ik probeer bij te vullen, dan loopt het water weg door het lek.

Ik heb het linkerknopje (verwarming) net naar 1 gezet. De vloerverwarmingpomp staat uit evenals het verdeelstation (thermostatische controllers van Uponor). Ik had gedacht dat als de thermostatische controllers uitstonden er geen water door zou stromen. Maar dit blijkt niet waar te zijn.

Moet ik nog wat anders doen? Warm water voor de douche houden is wenselijk.

11.jpg
 

Tumkie

  • #5
Kring vloerverwarming afsluiten en rest installatie op druk zetten ... zet nu de ketel maar uit voordat de schade ( pomp , ... ) groter wordt
 

Frankpaul1

  • #6
Hmmm, maar hoe doe ik dat? Schade aan welke pomp? Van de ketel of de vloerverwarming? Ik heb een foto toegevoegd van het verdeelstation. Ik zie zo geen ventiel om dicht te draaien. Er zitten boven op de aanvoer en afvoerbuis wel een sleutel maar dat lijkt me voor het ontluchten. Hoor het graag.

 

Marcn88

  • #7
Thermostaatkraan helemaal dicht draaien en het ventiel aan de linkerkant bovenop de verdeler dopje eraf draaien en met inbussleutel dichtdraaien cv weer op druk zetten en dan de vvw repareren
 

Frankpaul1

  • #8
Geprobeerd, dat levert een knipperende foutcode 4F op in de UBA. En bij het op druk zetten stroomde het water nog steeds het lek uit de kruipruimte in. Thermostaat gaat niet verder dan 20 graden, maar is helemaal dicht.

Hebben deze foutcodes overigens gevolgen voor het warme water? Of kan ik met een gerust hart douchen en dergelijke.
 

Marcn88

  • #9
Dan sluit de th kraan of voetventiel niet geheel af enigste wat u dan kunt doen is de 2 voedingsleidingen naar de verdeler afdoppen met een knelkap 15
zonder druk op de cv kunt u de ketel niet gebruiken voor warm water
 

Marcn88

  • #10
U zou nog kunnen proberen om de th knop op de verdeler v araf te draaien en dan t pinnetje indrukken dmv een lijmtang oid
 

Frankpaul1

  • #11
Dank voor je reactie. Helaas is het voor mij allemaal abracadabra. Het warm water gaat op dit moment overigens nog prima, ondanks 0 bar druk. Hoe kan dit dan?
 

Tumkie

  • #12
... en stook de ketel maar lekker helemaal stuk !
Stekker eruit en vakman contacteren voordat de kosten nog stukker hoger worden...
 

Frankpaul1

  • #13
Akkoord, ga ik zeker doen, maar de ketel geeft nu gewoon weer 0 (Y, Watertemperatuur is hoger dan ingesteld; toestel wacht) op het display. Dus hij opereert weer normaal volgens de handleiding. Is het risico dan afgewend?
 

Tumkie

  • #14
Zolang de manometer in de ketel op NUL staat ketel NIET gebruiken ... kans op schade en grote kosten stijgt met de minuut bij verder gebruik !
 

Frankpaul1

  • #15
Akkoord, stekker gaat er uit.
 

Frankpaul1

  • #16
Marcn88 schreef:
U zou nog kunnen proberen om de th knop op de verdeler v araf te draaien en dan t pinnetje indrukken dmv een lijmtang oid
Uiteindelijk was dit wel de oplossing. Ik heb de thermostaatknop eraf gedraaid en er een 1 cent stuk tussen gedaan en de knop er weer opgedraaid. Dit zorgde voor volledige afsluiting doordat de cent het pinnetje indrukte. Ketel staat weer op druk en douchen kan weer! Dank!
 

Marcn88

  • #17
Als u dan met de cv bezig gaat koop dan ook een nieuwe knop voor de vvw verdeler want de oude knop is dus defect omdat deze niet meer volledig kan afsluiten
 

DSR9500

  • #18
En ,,, na een week ????
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu