Gat fresen of zagen voor kamado

Beste,

Ik ben bezig met het maken van een buitenkeuken met daarin een kamado. Het frame zit al in elkaar en nu is het tijd voor het hout werk.

Ik wilde als keukenblad een 40mm dikke hardhouten blad halen en dan zelf het gat van 60cm erin maken alleen ben ik helaas nietzo bekend met hout als met staal.

Graag jullie tips om dit zo goed mogelijk te laten lukken.

Ik beschik over een decoupeerzaag en eventueel een boven frees.
Hieronder ziet u een foto van de buiten keuken om een beter beeld te schetsen.

Alvast bedankt!
Damiano
1000034385.jpg

1000034385.jpg
 
In het algemeen kan je het beste eerst grof binnen het lijntje het gat zagen en dan de rand nafrezen. Dan heb je wel een mal nodig als geleiding.
Begin met een kleinere cirkel eruit te zagen met de decoupeerzaag, tevreden over hoe de rand eruit ziet, dan zou het zonder na te frezen kunnen.
 
Met een plankje kun je van je bovenfrees een cirkelmal maken (filmpjes op YT). Zorg dat je eerst de cirkel aftekent. Dan in dunne lagen de binnenring uitfrezen. Als laatste kun je met een korte kantenfrees de buitenrand van het gat gebruiken om het binnendeel los te maken.

Als je eerst gaat zagen heb je geen centerpunt meer.
 
frees met een circel geleider.
schroef even iets onder het blad zodat de losse plaat er niet uit valt als je er doorheen bent.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan