Gat door vloer maken naast rioolbuis

Eye_in_the_Sky

 • #1
Hallo,

Beetje rare titel maar het zit als volgt.
De meterkast met internetaansluiting zit aan de linkerkant van m'n huis.
Ik heb geen loze leidingen naar een andere plek waar ik handig een bedraad tweede accesspoint kan aansluiten.
Alleen in de slaapkamers maar dat vind ik niet zo wenselijk.
De trap zit aan de rechterkant van het huis. In de hoek van de trap zit een loze ruimte met daarachter een rioolbuis voor het toilet op de eerste.

Mijn plan is om naast deze rioolbuis een gat te maken in de betonvloer. Een UTP kabel erdoor te steken en deze via de kruipruimte naar de meterkast te brengen. Zo kan ik dan m'n accesspoint aansluiten.

Probleem is alleen de betonnenvloer die rondom de rioolbuis zit. Hoe kan ik hier handig een gat inmaken zonder de buis te beschadigen ? Er is wel wat ruimte, ik kan er met wat gereedschap bij maar er is niet veel plek om kracht te zetten. Het huis is twee jaar oud, het is een kanaalplatenvloer met wat cement erop. Je ziet hier en daar wat PUR naast de buis omhoog komen.

Dus mijn vraag is : Hoe kan ik hier handig een gaatje naast maken zonder de buis te beschadigen ??

De foto (het zwarte dingetje is m'n zaklamp):

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Waarschijnlijk is de buis gewoon afgepurtin de ruwe vloer en is de afwerkvloer hier overheen gesmeerd,de afwerkvloer rondom voorzichtig kapot tikken en dan kom je waarschijnlijk pur tegen die je zo kunt doorprikken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu