Gat dichten

Bas19851

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb van de week een oude kachelpijp van mijn dak gehaald. Ik heb vervolgens nieuwe dakpanlatten gemaakt en dakpannen gelegd over het gat. Hoe krijg ik nu het beste het gat van binnen dicht?
20210611_112745.jpg

Kan ik gewoon wat isolatiemateriaal er in proppen en/of dichtpurren en dan een houten plaat over het gat schroeven? Of moet ik ook aansluitend op de bestaande folie, nieuwe folie bevestigen onder de pannen? Of maakt dat voor zo'n klein gat niet uit? Het gat heeft ongeveer een diameter van 30 cm.

Alvast bedankt.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
In de ideale wereld maak je het gat langs de buitenkant weer dicht met dampopen folie, met goede tapedichting aan de boven- en zijkanten incl. genoeg overlap. Die folie zit daar namelijk om eventueel regenwater wat onder de pannen komt tegen te houden. Zelfs zo'n klein gat kan (een hoop) water doorlaten en je dakbeschot laten rotten - iets wat je niet gaat zien tot het te laat is.

Na de dichting van buitenaf kun je het gat vullen met isolatie, maar vergeet daarbij niet de dampdichte folie aan de binnenkant (achter het hout) te herstellen. Anders is er kans op condensatie in dit gat.
 

ABCDE

  • #3
Heb je geen tengellatten?

Verder inderdaad wat @Impie al schrijft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu