Gat boren in Quaryl bad?

Ronron

  • #1
Hallo, heeft iemand ervaring met gaten boren in een Quaryl bad?

Ik heb gaten nodig voor de badkraan van 30 en 34 mm. Doe je dat gewoon met een gatenzaag en zo ja welke dan? Die voor hout lijkt me een beetje grof en die voor staal hebben ook nog behoorlijk grove tanden.

Dank je!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als ik u een advies mag geven, zet nooit geen kranen op de badrand.
Je kunt er straks nooit meer bij, zonder het gehele bad te moeten slopen, plus het tegelwerk boven het bad.
Ook is niet elk bad geschikt voor badrand kranen.
Je moet een vrij brede rand hebben, om de kranen te kunnen vast zetten.
 

Ronron

  • #3
Wij hebben de Villeroy & Boch Squaro Edge 12 gekocht en die heeft een brede badrand aan de achterzijde.

Ik denk er zelf altijd anders over dat je er wel altijd nog bij kan. Mijn badwanden maak ik altijd van een losse okoume multiplex plaat met daarop het tegelwerk gelijmd. Deze plaat zet ik er los voor met een kettinkje met wa speling aan beide zijden vastgemaakt alvorens ik hem afkit. In mijn vorige woning zit hij er inmiddels 12 jaar op overigens. Mocht er dus iets aan de hand zijn dan kan je de hele plaat losmaken door de kit open te snijden en kan je overal bij. Tenzij je een bad hebt waar je moeilijk langs de zijkant kan natuurlijk, maar daar kan je je bad op uitzoeken. Het kettinkje is puur een zekering voor het geval je na vele jaren vergeet de kit te verversen en de plaat naar voren zou kunnen vallen.
 

Ronron

  • #4
Na overleg met Villeroy & Boch heb ik vandaag de 4 gaten voor mijn badkraan gezaagd met een diamant komboor voor steen of beton. De diamant heb ik er zelf bij verzonnen omdat deze boren nog wat fijner zijn. Met de boor steeds in wat water dopen voor de smering, liep hij er mooi doorheen zonder schade.

Natuurlijk wel even zweten en 10x goed nadenken voordat ik begon op zo'n duur bad, maar het resultaat is werkelijk verbluffend :P
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Mooi zo, veel succes en geluk. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu